Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Kubai körutazás tengerparti pihenéssel

Havanna - Guama - Cienfuegos - Trinidad - Santa Clara - Varadero
Azonosító szám: 34992időtartam: 11 nap / 8 éjszakautazás: repülővelindulás: Budapest
2019. március 02., szombat
Szállodák
Program
Tervezett program:

1. nap:
Budapest - Havanna

Elrepülés Budapestről egy átszállással Havannába. Érkezés, transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Havannában.

2. nap:
Havanna

Reggeli után megismerkedünk Kuba fővárosával, mely 2,2 millió lakosával a szigetország legnagyobb városa is egyben. Megtekintjük a gyarmati Havannát, mely 1982 óta az UNESCO Világörökség részét képezi, a Nemzeti Parlament épületét (kívülről), a Katedrális teret, a Fegyverek terét, a Régi teret, az Assisi Szent Ferenc teret, az Ambos Mundos hotelt, Hemingway is megszállt, stb. Meglátogatjuk a Havanna Club Rum Múzeumot, majd a modern Havannát a Forradalom térrel és a Miramar területtel. Vacsora, szállás Havannában.

3. nap:
Havanna - Pinar del Rio/ Vinales Völgy - Havanna

Reggeli, majd szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos kirándulás a sziget nyugati felében található Pinar del Rio tartományba. A Vinales völgyben terem a legjobb dohány a világon, amely a híres kubai szivar alapját is adja. A nap során felkeresünk egy szivargyárat, ahol megismerkedhetünk a dohánytermesztés folyamatával és a kézi szivarsodrás "művészetével". Megállunk egy kilátópontnál, ahol szemügyre vehetjük a sziget legrégebbi geológiai formációit, az ún. mogote-kat (boglyahegyeket). Felkeressük az Indián- barlangot, amely egy nagyobb kiterjedésű barlangrendszer része, és amit a barlang mélyén húzódó folyó tesz még különlegesebbé. Csónakba szállva érjük el a hegy túloldalát. Visszautazás Havannába. (A program ára: 19.000 Ft). Vacsora, szállás Havannában.

4. nap:
Havanna - Guama - Cienfuegos - Trinidad

Reggeli után utazás Guamaba, a Montemar Nemzeti Parkba. Itt található La Boca, ahol megtekinthetünk egy krokodil-költő farmot. Ezután hajóra szállunk, hogy átszeljük a Kincses lagúnát. A túlparton megismerhetjük, hogyan nézett ki egy indián falu, amikor Kolumbusz 1492-ben megérkezett a szigetre. Továbbutazás Cienfuegosba, melyet a "Dél gyöngyszemének" is neveznek, ez volt a sziget egyetlen városa, amit 1819-ben a francia gyarmatosítók alapítottak. Megtekintjük a Prado Promenade-t, a Jose Marti Central Parkot és a Terry Színházat, stb. Érkezés az elbűvölő Trinidadba a késő délutáni/ esti órákban. Vacsora, szállás Trinidadban.

5. nap:
Trinidad - Cukorvölgy - Trinidad

Reggeli, kirándulás a Trinidad mellet fekvő Los Ingenios völgybe, amely valójában három összefüggő völgy. A három völgy, a San Luis-, a Santa Rosa- és a Meyer- völgy a 19. század folyamán a cukortermelés központja volt. A cukoripar virágkorában több mint ötven cukorgyár működött a völgyekben; akkoriban a gyárakban és a környező cukornádültetvényeken közel 40.000 rabszolga dolgozott. Felkeressük az egykor cukornádtermesztéssel foglalkozó Iznaga Haciendat, ahol a rabszolgatartás emlékei is fellelhetőek. Útközben megállunk egy kilátónál is, ahonnan csodás látkép nyílik a vidékre. Délután visszautazás Trinidadba és városnézés ebben a különleges hangulatú városban. Trinidadot 1514-ben alapították és 1988-ban UNESCO Világörökségnek nyilvánították. Megtekintjük a Plaza Mayor-t, a Palacio de Canter Múzeumot és a Canchanchara Bárt, ahol megkóstolhatunk egy kubai trópusi koktélt, a Canchancharát. Vacsora és szállás Trinidad körzetében.

6. nap:
Trinidad - Santa Clara - Sancti Spiritus - Varadero

Reggeli, majd utazás Santa Clarába, ahol megtekintjük az Ernesto Che Guevara Mauzóleumot és a forradalomban fontos szerepet játszó páncélvonatot (Tren Blindado - kívülről). Továbbutazás Sancti Spiritusba, séta a hangulatos városkában, ahol bepillantást nyerhetünk a kubai mindennapokba. Sancti Spiritusban található Kuba egyik legrégibb temploma, melynek eredete a XVI. századba nyúlik vissza. Továbbutazás Varaderoba. Érkezés a délutáni órákban. Szobák elfoglalása, pihenés. Vacsora, szállás Varaderoban.

7. nap:
Varadero

Reggeli, majd egész nap szabad program, fakultatív programlehetőségek a helyszínen, egyénileg (általában angol nyelven): delfin show megtekintése, katamarán túra vagy a varaderoi barlang felfedezése. Szállás all inclusive ellátással Varaderoban.

8. nap:
Varadero

Reggeli, majd egész nap szabad program, fakultatív programlehetőségek a helyszínen, egyénileg (általában angol nyelven). Szállás all inclusive ellátással Varaderoban.

9. nap:
Varadero

Reggeli, majd egész nap szabad program, fakultatív programlehetőségek a helyszínen, egyénileg (általában angol nyelven). Szállás all inclusive ellátással Varaderoban.

10. nap:
Varadero - Havanna ...

Reggeli, szabad program, transzfer a havannai repülőtérre és elrepülés egy átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.11. nap Budapest

Érkezés Budapestre.


A változtatás jogát fenntartjuk!

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
 • A gyarmati Havanna

 • Trinidad városa és a de los Ingenios völgy (cukorgyárak)

 • Cienfuegos történelmi városközpontja

 • Vinales-völgy
Elhelyezés
Szállodák
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban kétágyas, fürdőszobás szobákban, Trinidadban magánházakban reggelikkel, Varaderoban all inclusive ellátással

Fakultatív programok
3. napi fakultatív program:
Hemingway nyomában

5. napi fakultatív program:
Topes de Collantes

Kiegészítő információk
További tudnivalók:#
A 95 EUR a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő

További tudnivalók:
Minimum létszám: 15 fő

Fakultatív program: minimum 15 főtőlKötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.

Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
Váci út, Tel.: (1) 465-3800


Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 275 Ft árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más áron és más szolgáltatásokkal.Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
indulási időpontok:

2019-03-02

időtartam: 8 éjszaka
Szállodák
Részvételi díj498 000 Ft/fő
Egyágyas felár89 000 Ft/fő
Kötelező járulékok
Repülőtéri illeték225 000 Ft/db
BBP
BBP biztosítás870 Ft/fő/nap
Sztornó
Sztornó biztosítás2.20 %
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
 • repülőjegy
 • BBP biztosítás
 • közlekedés külön busszal,hajóval
 • elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban kétágyas, fürdőszobás szobákban, Trinidadban magánházakban reggelikkel, Varaderoban all inclusive ellátással
 • magyar nyelvű helyi idegenvezető, csoportkísérő
Az ár nem tartalmazza:
 • Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 225.000 Ft (változhat)
 • Vízum: 10.000 Ft
 • Helyszínen fizetendő kilépési illeték kb.: 25 CUC (kb. 20 EUR)
 • Belépők és a program szerinti étkezések: 95 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
 • Sztornó biztosítás : 10 120 Ft (a részvételi díjra és a reptéri illetékekre)
 • A 3. napi fakultatív program: 19000 Ft (Vynales völgy)
 • Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő