Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Körutazás Indonéziában - pihenés az óceánparton

Jáva - Bali
Azonosító szám: 17435időtartam: 14 nap / 11 éjszakautazás: repülővelindulás: Budapest
2017. június 17., szombat
Hotel 3*** + vendégház
Program
1. nap:
Budapest ...
Elrepülés Budapestről átszállással Jakartába. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

2. nap:
... Jakarta
Megérkezés a délutáni órákban az indonéz fővárosba, a közel 10 millió lakosú világvárosba. Vacsora és szállás Jakartában.

3. nap:
Jakarta
Reggeli után városnézés Jakartában, mely során megtekintjük az óváros holland gyarmati emlékekeit a Fatahillah téren, majd látogatás a Miniatűr Indonézia Parkban, ahol az indonéz szigetvilág legszebb épületeit csodálhatjuk meg kicsiben, az Indonézia Múzeumban pedig a kultúrával, hagyományokkal, népművészettel ismerkedhetünk meg. Vacsora és szállás Jakartában.

4. nap:
Jakarta - Bandung - Tangkuban Perahu vulkán - Ciater hőforrások - Bandung
Reggeli után utazás Nyugat-Jáva fővárosába, Bandungba, mely az első "modern" indonéz város volt, ezért még ma is a "legeurópaibb" város egész Indonéziában. Utazás a nap egyik fénypontjához, a Tangkuban Perahu Nemzeti Parkban található lenyűgöző Tangkuban Perahu vulkánhoz, majd a Ciater hőforrásokhoz. Késő délután megfigyelhetjük, hogyan készül az UNESCO Szellemi Örökségéhez tartozó angklung, mely egy bambuszból készült, rázással megszólaltatható hangszer. Vacsora és szállás Bandungban.

5. nap:
Bandung - Jogjakarta
A reggelit követően utazás vonattal a 3 milliós Jogjakartai szultánságba, az ezüst, a bőr és az árnybábjátékok világába, az ide sereglő turisták igazán itt ismerhetik meg az ősi jávai hagyományokat és kultúrát. Este egy Ramajana előadáson veszünk részt. Vacsora és szállás Jogjakartában.

6. nap:
Jogjakarta - Borobudur - Jogjakarta
Reggeli után a Világörökség részét képező, közel 1200 éves Borobudur buddhista szentély felkeresése. A fő szentély mellett még a Pawon és a Mendut templomokat is meglátogatjuk. Visszatérve Jogjakartába megtekintjük a hagyományos jávai építészet remekét, a Keraton palotát és a Taman Sari komplexumot, melyet a holland gyarmati időkben Vízi Palotaként emlegettek. Végezetül ellátogatunk egy batik-műhelybe is, ahol megismerhetjük az UNESCO Szellemi Örökségének részét képező batik-termékeket. Vacsora és szállás Jogjakartában.

7. nap:
Jogjakarta - Prambanan - Surakarta (Solo)
Reggeli után utazás egy újabb világörökséghez, a IX. században épült Prambanan szentélyhez, amelynek fő része, a Loro Jonggrang komplexum Jáva legelegánsabb és egyben legfélelmetesebb temploma. Surakarta-ban megtekintjük a királyi családhoz tartozó Mangkunegaran Palotát és a Triwindu bolhapiacot, valamint a misztikus, erotikus domborművekkel díszített, lapos tetejű, piramis formájú Sukuh templomot. Vacsora és szállás Surakarta-ban.

8. nap:
Surakarta - Trowulan - Bromo hegység
Reggeli után folytatjuk az utunkat Kelet-Jávába. Megálló a XIII. századi egykori fővárosban, Trowulan-ban, ahol a Bajang Ratu boltíves kapubejárón még a mai napig is láthatók a Ramajana eposz jeleneteivel díszített reliefek, valamint itt található a Candi Tikus fürdő. A Tengger régióban világon egyedülálló vulkanikus tájat fényképezhetünk kedvünkre. Vacsora és szállás a Bromo-hegységben, vendégházban.

9. nap:
Bromo hegység - Bali
Ez a napunk igen hosszú és fárasztó, ugyanakkor felejthetetlen lesz. Kora hajnalban indulás a még most is aktív Bromo-hegy kráteréhez, hogy jó idő esetén a pereméről csodálhassuk meg a napfelkeltét és a mélyben gőzölgő 700 m átmérőjű krátertavat. Reggeli, majd utazás Surabaya-ba, transzfer a repülőtérre, és elrepülés a világ utolsó paradicsomainak egyikére, a természeti szépségekben, építészeti látnivalókban dúskáló, bájos Bali-szigetre, ahol többek közt megismerkedhetünk a végtelenül barátságos balinézek egyedülálló hitvilágával, tradíciókat őrző életével, gyönyörűséges kézműves remekeivel. Vacsora és szállás Bali szigetén.

10. nap:
Bali
Reggeli, majd egész nap szabadidő, fürdés, pihenés a tengerparton, vásárlási és fakultatív programlehetőségek. Vacsora és szállás Balin.

11. nap:
Bali - Batukaru - Tanah Lot
Reggelit követően kirándulás Bali leghíresebb tengerparti templomához, a Tanah Lot templomhoz. A következő megálló a Pura Luhur Batukaru, a buja trópusi erdőben megbújó búcsújáró hely szép szentélyeivel és szakrális medencéivel. Jatiluwih falunál a Világörökség részét képező, domboldalakat borító teraszos rizsművelés szépsége tárul elénk. Visszafelé jövet Mengwi-ben az egek urának szép templomát tekintjük meg. Vacsora és szállás Balin.

12. nap:
Bali
Reggeli, majd egész nap szabadidő, fürdés, pihenés a tengerparton, vásárlási és fakultatív programlehetőségek. Vacsora és szállás Balin.

13. nap:
Denpasar ...
Reggeli, majd délelőtt szabad program, délben a szobák elhagyása. Délután még fürdés, pihenés. Vacsora, majd transzfer a repülőtérre, elrepülés Denpasarból Budapestre. Étkezés és éjszakázás a gép fedélzetén.

14. nap:
... Budapest
Hazaérkezés Budapestre menetrendtől függően.
Elhelyezés
Hotel 3*** + vendégház
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-3+*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, 1 éj vendégházban reggelivel

Kiegészítő információk
Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
 • Borobudur templom
 • Prambanan templom
 • Indonézia batikművészete (szellemi örökség)
 • az indonéziai angklung (szellemi örökség)
 • Bali kultúrtája


A belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák vagy ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket szolgáltatásaink nem tartalmazzák, ezek a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendők. Ára: 315 USD

Kilépési illeték kb.: 20 USD (Helyszínen fizetendő)

További tudnivalók:
 • Minimum létszám: 18 fő


Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz.

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
Jáva - Bali
indulási időpontok:

2017-06-17

időtartam: 11 éjszaka
Hotel 3*** + vendégház
Részvételi díj569 000 Ft/fő
Egyágyas felár139 000 Ft/fő
Kötelező járulékok
Reptéri illetékek üz139 000 Ft/fő
Sztornó biztosítás9 910 Ft/fő
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
 • repülőjegy (nemzetközi és belső)
 • BBP biztosítás
 • közlekedés külön busszal, vonattal, belső repülőjárattal
 • elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-3+*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, 1 éj vendégházban reggelivel
 • magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig
Az ár nem tartalmazza:
 • Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 139.000 Ft (változhat)
 • Kilépési illeték kb.: 20 USD (Helyszínen fizetendő)
 • Belépők és a program szerinti étkezések: 315 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
 • Sztornó biztosítás: 9.910 Ft (a részvételi díjra és a reptéri illetékekre)
 • Egyágyas felár: 139.000 Ft
 • Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/fő