Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Lesd meg a Mikulást

Ajándék minihómobilozás Mikulásfalván
Azonosító szám: 16263időtartam: 4 nap / 3 éjszakautazás: repülővelindulás: Budapest
2017. december 02., szombat
FIGYELEM!
A feltüntetett árak a választott
szállástól függően változhatnak.

Részletes ártáblázat
Mindegy
Program
Van valami csodálatos titok Lappföldön, ami nemcsak a kicsiket, de a felnőtteket is magával ragadja, mesés hangulatba repíti, és egy életre szóló közös családi élménnyel gazdagítja!
Nem véletlen, hogy a Mikulás is ezt a helyet választotta! A gyerekek kedvence itt, Rovaniemiben fogadja a világ minden tájáról érkezőket, hogy a fülébe súghassák, mit szeretnének Karácsonyra.
A Mikulást nem csak a sarkköri irodájában láthatjuk, hanem egy titkos erdei kunyhóban is, ahol pattogó kandalló mellett csak titeket vár, hogy személyesen adhassa át nektek az ajándékokat. Lappföldön nemcsak a Mikulással, hanem az őt mindenben segítő manókkal is találkozhattok! Sőt, ha kedvetek van, Ti magatok is Manóiskolások lehettek! Gyertek el a világ legrövidebb és legviccesebb iskolájába, ahol mindig, mindenki csak kitűnő manóbizonyítványt kap, és olyan tantárgyak lesznek, mint az Óriás Szaloncukor Cipelés, Hóvarázslás, vagy Mézeskalácssütés a Manópékségben.
Kíváncsi vagy, miért van a Manóprofesszorok csomagjában több kiló kockacukor, miért van "elsőbbség adás kötelező" KRESZ-tábla a folyóban, és miért látod rénszarvasagancs formájúnak a város utcaszerkezetét a repülőgép ablakából? Ha igen, gyertek velünk Finnországba, ahol további álmaitok is valóra válhatnak, hiszen átlépjük az Északi Sarkkört, utazunk rénszarvas- és husky vontatta szánkón, meglessük a Mikulás Postahivatalában leveleket válogató postamanókat. Kell- e nagyobb élmény, mint egy erdei farmon 100 huskyval találkozni, hallgatni a sámán meséjét és "repülni" a kutyák vontatta szánkón?!
Az utazás során az is kiderül, hogy anyukád vagy apukád vezeti ügyesebben az elektromos szánkót, és megtudhatod, hogy ki az a "Hópelyhecske", és miért nincs jó híre a torkos borznak.
Ugye Te is tudod, hogy a Mikulás és manói számára december első napjai a legfontosabbak, hiszen Lappföldön ilyenkor a legnagyobb a sürgés-forgás! Mindenki szorgalmasan dolgozik, hogy időben elkészüljenek a gyerekek ajándékai, és minden készen álljon Mikulás napjára.
Légy Te is részese a készülődének, és iratkozz be egy villámgyors Manóikolába és sajátítsd el a legfontosabb manótudományokat! A 3 éjszaka/ 4 napos utazás során mindent megmutatunk nektek, amit csak lehet: ez alatt a rövid idő alatt is akár kétszer is találkozhattok a Mikulással, és annak ellenére, hogy a városban lakunk biztosan láttok rénszarvasokat és husky kutyákat is!

1.nap december 2. szombat

Utazás Lappföldre a Finnair menetrend szerinti járataival:
11:35 - 14:55 Budapest - Helsinki
16:20 - 17:40 Helsinki - Rovaniemi

Autóbusz transzfer a szállodába

Este Törpi Plusz: Manóiskola a szállodában

Fakultatív félpanziós vacsora a szállodában

2. nap december 3. vasárnap

Reggeli a szállodában

Délelőtt közös kirándulás autóbusszal az Északi-sarkkörön található Mikulásfalvára, ahol találkozunk a Mikulással, ezúttal a dolgozószobájában.

A gyerekeknek lehetősége adódik, hogy a világ minden részéről ideérkező társaikkal együtt találkozzanak a Mikulással. Ellátogatunk a Mikulás Postahivatalába is, ahol szorgos postásmanók válogatják a színes-rajzos borítékokat. Megkeressük a magyar gyerekek leveleit, átlépjük együtt a
sarkkört, mely ceremóniát nemcsak közös fénykép, hanem névre szóló oklevél is tanúsít.

AJÁNDÉK: Minden manóiskolás egy 20 perces minihómobilozáson vehet részt Mikulásfalván 14 éves korig!

Szabadidő, vásárlási lehetőség, ebéd egyénileg Mikulásfalván
Kb 14:00 visszatérés a szállodába vagy

Délután fakultatív program felár ellenében:
Látogatás és husky szánkózás egy erdei kutyafarmon.

Utazás autóbusszal egy erdei husky farmra, ahol nem kevesebb, mint 75 kékszemű husky várja a kis vendégeket. A kutyák gazdáik segítségével bemutatót tartanak szánhúzásból. Különleges élményben lesz részük, hiszen kipróbálhatják a havas tájon utazó "lapp taxit", a husky vontatta szánkót, azaz mindenki részt vehet egy kb. 25 perces kutyaszánkózáson az erdőben.
A pálya nyomvonala a hóviszonyok függvénye! Forró italok a farmon tábortűznél.

Este Törpi Manóiskola: Mézeskalácssütés
Fakultatív félpanziós vacsora a szállodában

3. nap december 4. hétfő

Reggeli a szállodában

Délelőtt szabadidő vagy fakultatív program felár ellenében: Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon - "saját Mikulással"
A félig vadon élő rénszarvasok, és gazdáik egy hangulatos erdei farmon fogadják a Manóiskola növendékeit. Látogatásunk során megismerkedhetünk legendáikkal, hagyományaikkal és a "kota" sátorral, ahol a helyi sámán egy szép mesével várja a gyerekeket. Népviseletbe öltözött lapp barátaink bemutatót tartanak rénszarvasszánkó hajtásból, s miután ellestük a fortélyokat, a csoport tagjai is mehetnek egy rövid szánkókört, kipróbálva ügyességüket.
A prémekkel bélelt szánkó varázslatos erdei környezetben siklik, s mire visszatérünk a lapp kunyhóhoz, újabb meglepetésben lesz részünk: minden résztvevő rénszarvasszánkó kategóriára érvényes nemzetközi jogosítványt kap. A nap fénypontja azonban a Mikulással való személyes találkozó lesz, aki külön a Tensi manók kedvéért érkezik a farmra, hogy a pattogó kandalló mellett, egy meghitt, családias hangulatú ünnepség keretében adja át ajándékait a gyerekeknek. Lesz idő beszélgetni és fényképet, videót készíteni a Mikulással, átadhatjátok a számára készített rajzokat és fülébe súghatjátok, hogy mit szeretnétek karácsonyra.

Délután szabadidő, vagy fakultatív programok helyszíni szervezéssel:
fakultatív múzeumlátogatás magyar vezetéssel a Sarkköri Arktikum Múzeumban, vagy
fakultatív hómobil szafari felár ellenében (Időjárásfüggő program, előzetes jelentkezéssel, helyszíni fizetéssel!)
Vendégeink egy motoros-szánvezetési villám tanfolyamon vesznek részt, ahol megismerik ennek a különleges járműnek a kezelését. A hómobilokon kettesével ülve haladunk. Először mindenki biztonságos körülmények között, sík
terepen próbálhatja ki tudását és bátorságát. Ezt követően a túra
erdei nyomvonalat követve halad. Figyelem! Gyerekek 14 éves kor alatt még utasként sem ülhetnek a hómobilokon, számukra a finn vezető által húzott szánkóban biztosítunk helyet. Átlagos téli időjárás esetén így is nagy élmény a gyerekek számára, ám
zord hideg és fagyos szeles körülmények között a gyerekeknek nem ajánljuk a túrához való csatlakozást!

Este Manósikola: Játékos versenyek, majd ünnepélyes bizonyítványosztás. Ne feledjétek! Ebben az iskolában minden manótanuló csak kitűnő bizonyítványt kaphat.

Fakultatív félpanziós vacsora a szállodában

4. nap december 5. kedd

Reggeli a szállodában

Rövid szabadidő, majd Mikulásfalva érintésével indulás a repülőtérre
Hazautazás a Finnair menetrend szerinti járataival:
14:10 - 15:30 Rovaniemi - Helsinki
17:10 - 18:35 Helsinki - Budapest
Elhelyezés
Mindegy
Kiegészítő információk
Megjegyzés: a programok sorrendje változhat

Szállás Hotel Santa Claus
A családok számára legjobb városi szálloda, a Santa Claus hotel Rovaniemi városközpontjában található. A szálloda közelében található egy kis karácsonyi piac, ahol elsősorban hagyományos helyi kézműves termékeket árulnak, míg a magyar léptékkel nézve kicsinek számító bevásárló központban valójában minden kapható.
A Santa Claus hotel minden szobájában TV, valamint minibár, vízforraló és vasaló várja a vendégeket. A privát fürdőszobában modern zuhanyzó és kád áll rendelkezésre. Standard szobák maximum 1 főre pótágyazhatóak, míg a családi szobákban 4 fő helyezthető el.
A Gaissa étteremben modern finn ételeket és lappföldi specialitásokat szolgálnak fel vacsorára, a Bar & Grill ZoomUp pedig svédasztalos ebédet és a' la carte vacsoramenüt kínál. A késő estig nyitva tartó Café & Bar Zoomit italokkal és könnyű harapnivalókkal várja a vendégeket.

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
Lesd meg a Mikulást
indulási időpontok:

2017-12-02

időtartam: 3 éjszaka
Oumasvarra Chalets
Részvételi díj259 900 Ft/fő
Egyágyas felár55 000 Ft/fő
Félpanzió42 000 Ft/fő
Kötelező járulékok
Repülőtéri illeték59 000 Ft/fő
BBP
BBP biztosítás580 Ft/fő/nap
Sztornó
Sztornó biztosítás1.50 %
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
 • repülőjegy a Finnair menetrendszerinti járatain, turista osztályon Budapest - Rovaniemi - Budapest útvonalon, átszállással Helsinkiben, fejenként 1 feladott csomaggal, fedélzeti étkezés, ital nélkül)
 • 3 éjszaka szállás idegenforgalmi adóval
 • svédasztalos reggeli
 • repülőtéri transzferek
 • autóbuszos kirándulás Mikulásfalvára, találkozás a Mikulással
 • magyar nyelvű idegenvezetés
 • gyermek animáció: Tensi Manóiskola (közös délutáni és esti programok, mint mézeskalácssütés, -
 • kézműves foglalkozás, játékos feladatok). A programok napi sorrendje változhat.
 • Tensi ajándékcsomag a gyerekeknek
 • Ajándék minihómobilozás Mikulásfalván gyerekeknek 14 éves korig
Az ár nem tartalmazza:
 • repülőtéri illeték: 59.000 Ft/fő - fizetendő felnőttnek és gyermeknek 0 éves kortól.
 • kötelező útlemondási biztosítás: 1,5%
 • fakultatív programok:

kötelező vacsora felár 42 000 Ft/fő/3 alkalom ital nélkül (felnőtt)
12 000 Ft/fő/3 alkalom, ital nélkül (2-4 év között)
24 000 Ft/fő/3 alkalom, ital nélkül (4-12 év között)
Exkluzív Mikulás Ünnepély egy rénszarvas farmon: Felnőtt:49 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év):ingyenes
Gyermek (2-14 év):44 000 Ft/fő
Husky farm 25 perces szánkózással: Felnőtt:48 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év):ingyenes
Gyermek (2-14 év):44 000 Ft/fő
Termoruha bérlés 1/2/3. napra ( csak előzetes jelentkezéssel): 19 000 Ft/fő
A termoruha bérleti díja tartalma: overál, zokni, bakancs, sapka, sál, kesztyű. A bérleti díj nem tartalmazza a maszk és bukósisak bérletet (mert ezek csak a hómobilozáshoz szükségesek). Amennyiben Ön hómobilozásra jelentkezik, úgy a hómobil kirándulás ára tartalmazza a teljes felszerelést (teljes ruházat és sisak).

Erdei hómobil szafari - Csak előzetes jelentkezéssel, helyszíni fizetéssel:
Felnőtt:125 EUR/fő
Gyermek (4-14 év):105 EUR/fő
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás - Kérje személyre szabott ajánlatunkat!