Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

USA nyugati part óriás körút

Nemzeti parkok - Grand kanyon - Monument Valley - Los Angeles
Azonosító szám: 16181időtartam: 16 nap / 14 éjszakautazás: repülővelindulás: Budapest
2017. szeptember 18., hétfő
Hotel 3*** + motel
Program
Két hét a természet lenyűgöző alkotásainak bűvöletében! Holdbéli tájak, sivatagok, kanyonok, kristálytiszta vizű tavak és zöldellő fenyvesek birodalmában. A bátrak szerencsét próbálhatnak a Las Vegas-i kaszinók egyikében!

1. nap:
Budapest - Los Angeles
Elutazás Budapestről európai átszállással. Érkezés az esti órákban, transzfer a szállodába. Szállás Los Angelesben.

2. nap:
Los Angeles
Városnézés LOS ANGELES-ben, a filmgyártás fővárosában: Hollywood, Beverly Hills, a híres Rodeo Drive, a világmárkák főutcája, a Sunset és a Hollywood Boulevard stb. Fakultatív látogatás az Universal Studios témaparkjában és kalandozás a filmek világában. Szállás.

3. nap:
Palm Springs- Joshua Tree Nemzeti Park - Laughlin
Délelőtt átkelünk a Mojave sivatagon Palm Springs felé. A sivatagi jukkáiról híressé vált JOSHUA TREE Nemzeti Park érintésével utazás LAUGHLIN-ba. Las Vegas "kistestvérében" akár a szerencsénket is próbára tehetjük. Szállás Laughlinban.

4. nap:
Grand Canyon
Irány a Colorado völgye, a GRAND CANYON Nemzeti Park. A folyó vájta kétezer méteres szurdok páratlan élményt nyújt. Teszünk egy sétát a déli perem mentén, és fakultatív program keretében repülőről is megcsodálhatjuk az ámulatba ejtő kanyont! Szállás Williams környékén.

5. nap:
Grand Canyon - Glenn-gát
Visszatérünk a GRAND CANYON-hoz, hogy ismerkedjünk a dél-keleti rész szépségeivel. Továbbutazás a Colorado folyó völgyében, ahol a LAKE POWELL duzzasztógátját, a GLENN-DAM-ot keressük fel. Szállás Page környékén.

6. nap:
Monument Valley - Cortez
Hogy a természet mennyire bőkezűen bánt az USA nyugati partjával, arról ma újra meggyőződhetünk! Irány az ANTELOPE CANYON! A földalatti labirintusban a beszűrődő napsugarak által megvilágított rózsaszín sziklák látványa felejthetetlen élmény. Utunkat folytatva, a MONUMENT VALLEY impozáns sziklafennsíkjai emelkednek elénk a vörösesen fénylő tájból. Vadnyugati mozifilmek természetes díszletei között töltött nap után, szállás Cortezben.

7. nap:
Mesa Verde Nemzeti Park
Az USA legjelentősebb régészeti emlékét keressük fel, a MESA VERDE Nemzeti Parkot. Hajdan a puebló indiánok lakták, de még az európai hódítók érkezése előtt elhagyták a területet, de fennmaradt a kb. 500 csodálatos sziklalakás. A lakások a legkisebb mérettől, egészen az ún. "Sziklapalota" 200 szobás lakásig, különféle méretűek. Nem véletlenül lesz ismerős a környezet! Itt forgatták ugyanis a "Mackenna aranya" című western filmet, Gregory Peck, Omar Sharif, Telly Savalas főszereplésével. Délután ízelítőt kapunk DURANGO & SILVERSTONE XIX. századi hangulatából. Utazás a híres "1 millió dolláros úton", ahol évente kb. 15 ezer Harley-Davidson motoros találkozik. Szállás Moabban.

8. nap:
Arches Nationalpark
Moab közelében terül el az impozáns ARCHES Nemzeti Park, itt található a világ legtöbb természetes homokkő boltíve. Továbbutazás a dimbes-dombos Utahba. Érkezés késő délután a BRYCE CANYON Nemzeti Parkba. Szállás.

9. nap:
Bryce Canyon - Zion Nemzeti Park
Kirándulás a vöröses színben pompázó, csipkés BRYCE CANYON-ba, majd a ZION Nemzeti Parkot keressük fel, mely Utah állam egyik legnépszerűbb természeti képződménye. A mormonok lakta St. George településen áthaladva, a Virgin River szurdokát érintve érkezünk a szerencsejátékok fellegvárába, LAS VEGAS-ba. Szállás.

10. nap:
Las Vegas
Szabad program, egyénileg felfedezhetjük a várost, kipihenhetjük körutazásunk eddigi fáradalmait, és újra kipróbálhatjuk szerencsénket a kaszinókban. Vagy fakultatív kirándulást tehetünk a VALLEY OF FIRE STATE Parkba, mely a vörös homokkő alakzatokról kapta nevét. Következő állomásunk a Colorado folyó híres völgyzáró gátja a HOOVER DAM, amelyet az USA 31. elnökéről neveztek el és az 1930-as években mérnöki csodának tartották. Este a Las Vegas by Night fakultatív program keretén, megtekinthetjük a fényáradatban úszó várost. Szállás Las Vegasban.

11. nap:
Death Valley
Átkelünk a nevadai sivatagon, a tengerszint alatt 85 méterrel fekvő "Halál-völgy"-én keresztül. A világon itt a legmagasabb az átlaghőmérséklet, a csúcsértéket (57 oC) 1913-ban mérték. Itt forgatták a világhírű "Jézus Krisztus Szupersztár" című filmet. Rövid fotózási lehetőség a Badwater (rossz víz), Devil's Golf Course (az ördög golfpályája), Zabriskie Point képződményeknél. Délután továbbutazás Bakersfield irányába. Szállás Fresno környékén.

12. nap:
Yosemite Nemzeti Park
Látogatás a magas sziklafalak, festői völgyek, óriás fenyők és vízesések birodalmába, a YOSEMITE Nemzeti Parkba, mely a világ egyik legszebb hegyvidéke. Tavasszal vízesések, ősszel a rozsdaszínbe öltözött táj nyűgözi le a látogatót. Szállás San Francisco környékén.

13. nap:
San Francisco
Városnézés SAN FRANCISO-ban: kínai városrész, Union Square, Golden Gate híd, Móló, Twin Peaks (Iker csúcsok, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az egész városra) stb. Szállás.

14. nap:
San Francisco - Santa Maria
Utazás a Csendes-óceán mentén, a híres "17 mérföldes" panorámaúton. Első megállónk a híres óceánparti városkában, a koloniális építészeti jegyeket őrző MONTEREY-ben lesz. Séta, majd továbbutazás CARMEL-be, a bájos óceánparti művész-településre. Szállás Santa Maria környékén.

15. nap:
Santa Barbara - Los Angeles
Ismerkedés a skandináv hangulatú SOLVANG-gal, majd az egykori missziós várossal, SANTA BARBARA-val. Következő állomásunk már a Los angelesi repülőtér. Hazautazás az esti órákban. Éjszaka a repülőn.

16. nap:
Budapest
Európai átszállással, érkezés Budapestre a menetrend függvényében.
Elhelyezés
Hotel 3*** + motel
Ellátás: reggeli

Kiegészítő információk
UNESCO Világörökségi helyszínek:
Grand Canyon Nemzeti Park, Yosemite Nemzeti Park, Mesa Verde Nemzeti Park

A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
USA nyugati part óriás körút
indulási időpontok:

2017-09-18

időtartam: 14 éjszaka
Hotel 3*** + motel
Részvételi díj628 800 Ft/fő
Egyágyas felár206 000 Ft/fő
Kötelező járulékok
Repülőtéri illeték158 000 Ft/fő
ESTA ügyintézés3 500 Ft/fő
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
 • repülőjegyet
 • szállást 3***-os szállodákban és motelekben
 • reggelis ellátást
 • BBP biztosítást
Az ár nem tartalmazza:
 • Repülőtéri illeték: kb. 158.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
 • Egyágyas felár: 206.000,- Ft
 • ESTA beutazási engedély díja: 14,- USD (Amennyiben nem rendelkezik érvényes amerikai vízummal!)
 • ESTA ügyintézési díj irodánkban: 3.500,- Ft

Vízum: az új bordó, útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak vízum nem szükséges, de ún. előzetes belépési engedély (ESTA) igen!
 • Nemzeti Park belépőjegyek árát (kb. 160,- USD)
 • Fakultatív programok árát (pl. Universal Studios, Las Vegas by Night, repülés a Grand Canyon fölött, kirándulás a Valley of Fire Parkba és a Hoover Dam gáthoz, San Francisco öbölhajózás: kb. 400,- USD)
 • Kötelező szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 80,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).