Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

USA nyugati part és Hawaii

Hawaii
Azonosító szám: 15641időtartam: 17 nap / 15 éjszakautazás: repülővelindulás: Budapest
2017. március 09., csütörtök
Hotel 3*** + motel
Program
1. nap:
Budapest - San Francisco
Elutazás Budapestről San Franciscóba, átszállással. Érkezés helyi idő szerint a déltuáni órákban, majd transzfer a szállodába. Szállás San Francisco környékén.

2. nap:
San Francisco
Egész napos városnézés SAN FRANCISCO-ban: Lombard Street, Coyote Tower, Kínai városrész, Union Square, Golden Gate híd, Móló, Twin Peaks (Iker csúcsok). Fakultatív hajókirándulás az öbölben, ahonnan az Alcatrazt, a hajdani börtönszigetet is megszemlélhetjük. Szállás San Francisco környékén.

3. nap:
Yosemite Nemzeti Park
Látogatás a YOSEMITE NEMZETI PARK-ban, mely a világ egyik legszebb hegyvidéke. Ez a terület a magas sziklafalak, festői völgyek, óriás fenyők és vízesések birodalma. Tavasszal garantált, hogy látunk lezúduló vizet, ősszel már nem olyan gyakori látvány a vízesés. Cserébe ekkor a rozsdaszínbe öltözött őszi táj kínál különleges élményt. E vadregényes vidék a leglátogatottabb és talán a legszebb. Szállás Fresno környékén.

4. nap:
Death Valley - Las Vegas
Utazás a DEATH VALLEY NEMZETI PARK-on keresztül, amely a legforróbb, legszárazabb és a legmélyebben fekvő sivatag Észak-Amerikában. A világon itt a legmagasabb az átlaghőmérséklet, pl. 1913-ban 57 oC mértek. Ez a táj volt a helyszíne a világhíres "Jézus Krisztus Szupersztár" című filmnek. A Badwater (rossz víz), Devil's Golf Course (az ördög golfpályája), Zabriskie Point ahonnan csodás kilátás nyílik, néhány különleges helyszínre. Szállás Las Vegas-ban.

5. nap:
Zion Nemzeti Park - Valley Of Fire
Reggeli után utazás Utah állam legnépszerűbb természeti képződményéhez a ZION NEMZETI PARK-ba. A vidék gazdag természetvilágáról a folyó menti vad mezők, és a pompás növényzet tanúskodik. Továbbutazás Nevada állam legrégebbi nemzeti parkjába, a VALLEY OF FIRE STATE PARK-ba, mely nevét a vörös homokkő alakzatokról kapta. Szállás Las Vegas-ban.

6. nap:
Grand Canyon
A Colorado völgyéhez érkezve láthatjuk a természet egyik legnagyszerűbb alkotását, a GRAND CANYON-t. A fantasztikus természeti képződmény, a folyó vájta kétezer méteres szurdok páratlan élményt nyújt. Aki szeretne, helikopterrel leereszkedhet a völgybe, s motorcsónakról is megcsodálhatja a világhírű kanyont (fakultatív)! A Hualapai indián rezervátum területén épült a SKYWALK. A különleges kilátó 1.200 m-es magasságban nyúlik a kanyon fölé. Azok a turisták, akiket nem zavar a magasság, az U-alakú építmény üvegpadlójáról a meredek sziklafal teljes mélységét érzékelhetik. A Colorado folyó híres völgyzáró gátja a HOOVER DAM, amelyet az USA 31. elnökéről neveztek el és az 1930-as években mérnöki csodaként ismerték el. Szállás Las Vegasban.

7. nap:
Calico Ghost - San Diego
Dél-Kalifornia, forró sivatagait sajátos, kísérteties szépség jellemzi, csipkés kanyonok, meredek dombok tagolják. Las Vegastól elbúcsúzva, megállónk CALICO "szellemvárosánál" A XIX. század második felében egy virágzó nagyváros volt, ahol ezüstöt bányásztak. Aranykorában, mintegy 500 bánya művelése történt itt. A XIX: század végére, azonban az ezüst elveszítette értékét, s emiatt egymás után a bányák bezártak, s viszonylag rövid idő alatt elnéptelenedett a város. Ezzel vált "szellemvárossá". Továbbutazás az óceán partjára San Diego-ba. Szállás.

8. nap:
San Diego
SAN DIEGO Kalifornia második legnagyobb városa. Arculatát mindig a tenger határozta meg. Pompás természetes kikötője vonzotta a spanyolokat, az aranykeresőket és a bálnavadászokat. A több mint 110 km hosszú partját nagyszerű strandok, sziklafalak, kis öblök, tengerparti üdülők tagolják. A mexikói határ közelében fekvő település több látnivalót kínál: Balboa park, "Gázlámpás negyed", történelmi városközpont. A kora esti órákban utazás Los Angeles-be. Szállás

9. nap:
Los Angeles
Városnézés a filmgyártás fővárosában, LOS ANGELES-ben: Hollywood, Beverly Hills, a híres Rodeo Drive, a divatos boltok főutcája, a Sunset és a Hollywood Boulevard stb. Látványos fakultatív program, látogatás az Universal Studios témaparkjában és kalandozás a filmek világában. A csak NYUGATI PART résztvevőinek este hazautazás Los Angelesből, érkezés Budapestre másnap. A Hawaii szigetekre utazóknak szállás Los Angelesben.

10. nap:
Honolulu
Reggel repülés Los Angeles - Honolulu útvonalon, Oahu szigetre, amely a harmadik legnagyobb szigete Hawaii-szigetcsoportnak. A turisták szerint OAHU minden óceánok legbámulatosabb területe. Messze kint található a semmi közepén, ahol az emberi számítások alapján nem lehetne szárazföld. Azonban itt felhőkarcolók, egyetemek, autópályák épültek. Érkezés után kezdődik, a szigettúra mely során jól megfigyelhetjük a lenyűgöző kontrasztot a pezsgő Waikiki és az északi part magányos strandjai között. Kis falvak és nagy farmok mellett elhaladva, esőerdőkön és népszerű szörfstandokon átkelve szemügyre vehetünk kis színes fatemplomokat, cukornád- és ananász ültetvényeket. Végül kitérőt teszünk PEARL HARBOR-ba. A II. világháború különleges, megrázó eseménye volt, a japánok által lebombázott kikötő, mely után következett az USA belépése a háborúba. Szállás Honoluluban.

11. nap:
Maui - Szigettúra (fakultatív program)
Kora reggel repülés Maui szigetre a második legnagyobb a Hawaii-szigetláncban. A területet a természet fantasztikus változatossággal áldotta meg, hiszen megtalálható itt trópusi alföld, trópusi és szubtrópusi esőerdő és magashegység. Reggel irány a "felhők felett" található HALEAKALA KRÁTER (3000 m), a PUU ULAULA KILÁTÓ és a Haleakala vulkán-múzeum. WAILUKU városka főbb látnivalói a hangulatos utcák mellett a Kaahamanu templom (XIX. században épült egy fűkápolna és vályogtemplom helyén), valamint a Bailey House Múzeum, ahol a berendezési tárgyak az 1800-as évek hangulatát őrzik mind a mai napig. Útban a sziget nyugati felébe, rövid pihenő a KEPANIWAI HERITAGE GARDEN-ben, ahol a szigeten letelepedett főbb etnikai népcsoportok lakóházait, kertjeit ismerhetjük meg. Az IAO VALLEY STATE PARK-ban kb. 500 m-es könnyű túrát tehetünk, ahonnan látható az Iao Needle, azaz Tűhegy csúcsa is. A nyugati part egyik legfontosabb települése LAHAINA, ahol az utcák az egykori bálnavadászok, hittérítők és királyi méltóságok emlékeit őrzik, de itt található az Ázsián kívüli terület legnagyobb Buddha-szobra is. Késő este visszarepülés Honoluluba.

12. nap:
Oahu Folklór program
Kirándulás Hawaii egyik legnépszerűbb látványosságához, a Polinéz Kulturális Központba. A mormon egyház azzal a céllal hozta létre, hogy bemutassa Szamoa, Új-Zéland, Fidzsi, Tahiti, Tonga, a Marquesas-szigetek és Hawaii kultúráját. Az őslakosok megtanítják a látogatókat kókuszpálmára mászni, kenuban evezni, tüzet rakni; táncaikkal, zenéjükkel elkápráztatva őket. Szállás Honoluluban.

13. nap:
Pihenés, üdülés
Egész napos fürdőzés, pihenés a szigeten.

14. nap:
Nagy Sziget (fakultatív kirándulás)
Üdülés, pihenés a tengerparton vagy kora reggel repülés KONA-ba a Nagy szigetre. A mai nap utazásunk csúcspontja. Kirándulás a VULKÁNOK NEMZETI PARK-ba, ahol a még élő vulkánokkal való találkozás felejthetetlen élményt nyújt. A vulkánok közül a Kilauea Caldera és a dühös East Rit Zone látványosságai vonzzák leginkább a turistákat. Látogatás a Jaggar Múzeumban, majd továbbutazás a keleti parton található HILO-ba. A város fejlődését a természet diktálta, hátrébbvonult a tengertől, hatalmas parkká alakítva a vízpartot, amiből az eső, orchideával és flamingóvirággal teli természetes kertet varázsolt. A Volcanoes Nemzeti Park egyik látványossága, a Thurston lávacső nyújt még különleges élményt a látogatóknak! Transzfer a repülőtérre és késő este visszarepülés Honoluluba.

15. nap:
Pihenés, üdülés
Egész napos fürdőzés, pihenés a szigeten.

16. nap:
Los Angeles - Budapest
Reggel repülés Los Angelesbe, majd továbbutazás európai átszállás után Budapestre.

17. nap:
Budapest
Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.
Elhelyezés
Hotel 3*** + motel
Ellátás: reggeli

Kiegészítő információk
Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. A körutazáson légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák és motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Vízum: új bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak vízum nem, de ún. ESTA belépési engedély szükséges!
ESTA beutazási engedély díja: 14,- USD
ESTA ügyintézési díj irodánkban:

Fakultatív programok:
 • Grand Canyon helikopterrepülés; hajókirándulás San Franciscóban; esti városnézés Las Vegasban, Universal Studios Los Angelesben stb. kb. 390,- USD
 • Hawaii Maui Szigettúra repülővel (min. 15 fő): 290,- USD
 • Hawaii Nagy Szigettúra repülővel (min. 15 fő): 330,- USD


UNESCO Világörökségek:
 • Grand Canyon Nemzeti Park
 • Yosemite Nemzeti Park
 • Hawaii Vulkánok Nemzeti ParkA változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
USA nyugati part és HAWAII
indulási időpontok:

2017-03-09

időtartam: 15 éjszaka
Hotel 3*** + motel
Részvételi díj748 300 Ft/fő
Egyágyas felár315 000 Ft/fő
Kötelező járulékok
Repülőtéri illeték175 000 Ft/fő
Vízumügyintézés3 500 Ft/fő
Sztornó
Sztornó biztosítás1.50 %
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
 • utazást repülővel
 • szállást 3***-os szállodákban és motelekben
 • reggelis ellátást
 • BBP biztosítást
Az ár nem tartalmazza:
 • repülőtéri illeték: kb. 175.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
 • sztornó biztosítást
 • belépőjegyek árát: USA kb. 120 USD + Hawai 200 USD
 • fakultatív programok árát
 • ESTA beutazási engedély díját 14 USD/fő
 • vízumügyintézési díjat 3.500,- Ft
 • szervízdíjat / borravalót: 80 USD
 • Kedvezmény a 3. személynek pótágyon: 210.000,- Ft