Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Nepál - Buthán körutazás

BHUTÁN KÖRUTAZÁS
Azonosító szám: 14842időtartam: 13 nap / 12 éjszakautazás: repülővelindulás: Budapest
2017. szeptember 16., szombat
Hotel 4****
Program
Szept. 16. Budapest - Isztambul - Kathmandu Indulás Budapestről délután, elutazás Isztambulba, ahol átszállás. Továbbutazás Isztambulból Kathmanduba. Éjszaka a repülőgép fedélzetén.

Szept. 17. Kathmandu Reggel megérkezés Nepál fővárosába, Kathmanduba. Vízum ügyintézés, majd transzfer Patanba, ahol az ősi királyi város nevezetességeit keressünk fel, melyet más néven Lalitpurnak, azaz a "Gyönyörű Városnak" is neveznek. Nepál harmadik legnagyobb városa, melyet i. e. 3. században Ashóka alapított, rézművességéről és kőfaragásairól, több mint 55 templomáról, valamint gyakori fesztiváljairól híres. Séta a Palota-téren: az aranykapuzatú, fa-, és bronzablakos Királyi Palota, néhány a 17. századi, indiai stílusú Krishna Mandir templom, aranyozott réz bejáratú Aranytemplom megtekintése. Este műsoros vacsora egy helyi, nepáli étteremben. Szállás Kathmanduban: Hotel Himalaya www.himalayahotel.com.np

Szept. 18. Kathmandu Egész napos kirándulás a Kathmandu-völgy és környéki látnivalókkal: utazás a Kathmandutól 35 km-re, 2200 méter magasságban található nagarkoti kilátóhoz, ahonnan a völgyet körülölelő Himalája vonulataiban gyönyörködhetünk. Visszautazás a Völgybe, elsőként a 9. században alapított, középkori hangulatú Bhaktapur megtekintése. A három ősi királyi város közül Bhaktapur őrizte meg legjobban eredeti hangulatát. Bhaktapur gyönyörű templomairól, fafaragásáról és fazekasságáról híres. Következő állomásunk Pashupatinath, ahol a Bagmati-folyó partján található a hinduk legszentebb temploma, a Siva-templom. Végül utazás Boudhanath-ba, ahol Nepál egy mandalát szimbolizáló, legnagyobb sztúpájának megtekintése. A sztúpa körül található házakban 12 000 tibeti, buddhista menekült él. Visszautazás Kathmanduba, ahol szállás.

Szept. 19. Kathmandu - Paro Transzfer a repülőtérre, utazás Földünk egyik legelzártabb országába, Bhutánba. Megérkezés Paróba, (08:45 -10:05), majd továbbutazás Punakhába, a régi fővárosba (137 km/4,5 óra). Vacsora és szállás Punakhában: Hotel Meri Puensum http://meripuensum.bt/punakha/

Szept. 20. Punakha - Thimphu - Paro Látogatás a XVII. században építtetett Punakha Erődben (Punakha Dzong), más néven a "Nagy Boldogság Palotájában", a koronázások és királyi esküvők helyszínén. Bhután első királyát, Ugyen Wangchuckot is itt koronázták meg 1906-ban. Az erőd Thimphu és Punakha környéki szerzetesek téli otthonául is szolgál. Továbbutazás Thimphuba (77 km, 3 óra). Útközben megállás ebédre a Dochula-hágón, ahonnan tiszta időben gyönyörű kilátás nyílik Bhután hósipkás hegyeire. Thimphu csörten és a XVII. században épült Trashichhoe Erőd megtekintése, kézműves empórium és séta a Takin Rezervátumban. Transzfer Paróba (65 km, 2 óra). Szállás Paróban: Hotel Tenziling www.tenzinling.com.bt

Szept. 21. Paro Reggeli után jó erőnlétet kívánó kirándulás a Tigrisfészek-kolostorhoz (Taktsang), melyet buddhista szerzetesek vágtak a sziklafalba a XVII. században. A kolostor legendája szerint Padmasambhava guru, aki elhozta a buddhizmust Bhutánba, egy repülő tigris hátán ezen a helyen landolt a sziklafalon. A tengerszint felett 3120 m-en elhelyezkedő kolostorhoz vezető turistautat fenyvesek és a szélben lengedező imazászlók övezik, melyek a gonosz elűzését szolgálják és pozitív energiát, jó szerencsét hoznak a zarándokoknak. Felérve megcsodálhatjuk a Paro-völgyre nyíló gyönyörű panorámát is. A kolostor megtekintése után ebéd, majd leereszkedés és délután látogatás a Nemzeti Múzeumban (Ta Dzong), ahol a bhutáni képzőművészet remekeit tekinthetjük meg köztük a leghíresebb bronz szobrokat, festményeket. Visszautazás Paróba, vacsora és szállás.

Szept. 22. Paro - Kathmandu Transzfer a repülőtérre, utazás Kathmanduba (11:40 - 12:25). Délután városnézés az i.u. 300 körül, a Licchavi királyság idején alapított fővárosban, Kathmanduban. A mai Kathmandu óvárosa két kereskedelmi útvonal találkozásánál épült fel a 12. században és a város nyüzsgő piacaként is szolgált. Séta a Világörökség részeként nyilván tartott, számos templommal tarkított Durbar téren (a Paloták terén), a Királyi Palota megtekintése. Látogatás az Élő Istennő - Kumari Dewi házánál és a téren található hindu pagodák között. Végül a képeslapokról jól ismert Swayambhunath buddhista sztúpát keressük fel. A sztúpát "Majomtemplomként" is emlegetik, mert úgy tartják, közvetlen környezetében szent majmok élnek. Swayambhunath a nevét a tóban örökké égő, önmagát tápláló láng után kapta. A központi sztúpa körül megannyi kis sztúpa, szentély, templom áll a Licchavi uralkodók idejéből. A különleges hangulatú épületegyüttes szent zarándokhely mind a buddhisták, mint a hinduizmus hívei számára. Visszatérés a szállásra, szállás Kathmanduban.

Szept. 23. Kathmandu - Pokhara Reggeli után elutazás Pokharába, Nepál második leglátogatottabb városába, mely a Kathmandu-völgytől 200 km-re, nyugatra helyezkedik el és a hóföldte Annapurna árnyékában található. A 900 m magasságban elterülő város mai napig a hegy meghóditását tervező túrázók/hegymászók kiindulópontja. Útközben megállás és séta a nevári kultúrát leghívebben őrző Bandipur faluban, mely sokáig a tibeti-indiai kereskedelmi út egyik fontos állomása volt. Szállás Pokharában: Hotel Atithi www.atithiresort.com

Szept. 24. Pokhara - Sarankot - Pokhara Reggeli után kirándulás a sarangkoti kilátóhoz. Sarangkot egy 1600 m magasságban fekvő kis falu, a mellette kiépült kilátóból a Himalája vonulataiban, elsősorban az Annapurnában és a Pokhara-völgyre nyíló panorámában gyönyörködhetnek. Délután csónakázás a hósipkás hegyekkel körülvett Fewa-tavon. A tó természeti szépségén kívül fontos turisztikai központ a tó partján kiépült éttermeknek, szállodáknak köszönhetően. A Fewa-tóból kivezetett víz elektromosság termelésében játszik nagy szerepet. Szállás Pokharában.

Szept. 25. Pokhara - Chitwan Reggeli után elutazás Pokharából a Chitwan Nemzeti Parkba (165 km/4,5 óra). Chitwan többféle nagyvadnak is élőhelyt biztosít, ilyen az elefánt, az orrszarvú (kb. 400 él itt), vagy a tigris (példányszámuk kb. 30). Ha szerencsénk van, őzeket, vaddisznókat, lajhárokat, édesvízi delfineket is megpillanthatunk, meglátogathatjuk az elefántneveldék valamelyikét, a krokodil rezervátumot, csónakázhatunk a Narayani-folyón, és pár napos tartózkodásunk alatt betekinthetünk a helyi falvak életébe is. Szállás a Nemzeti Parkban: Safari Narayani Hotel www.safarinarayani.com.np

Szept. 26. Chitwan Nemzeti Park Reggeli után élvezhetjük a Nemzeti Park nyújtotta program lehetőségeket: Elefántszafari (mozgó vadlesként szolgáló elefántokról nézhetjük meg a dzsungel élővilágát), csónakázás a Narayani-folyón, ahonnan a madárvilágot vehetjük szemügyre, majd látogatás egy krokodil-farmon. Szállás Chitwanban.

Szept. 27. Chitwan - Kathmandu Reggeli után visszautazás Kathmanduba (175 km / 5 óra). Délután szabad program, majd este búcsúvacsora egy helyi étteremben. Szállás Kathmanduban.

Szept. 28. Kathmandu - Isztambul - Budapest Reggeli után transzfer a repülőtérre, búcsú Nepáltól. Elutazás Isztambulba. Átszállás, utazás Budapestre. Hazaérkezés este 7 órakor.
Elhelyezés
Hotel 4****
Ellátás: félpanzió

Kiegészítő információk
Budapest - Isztambul - Kathmandu, Kathmandu - Paro - Kathmandu, Kathmandu - Isztambul - Budapest útvonalon.

A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!

Részvételi díj:
13-14 fő esetén: 731.000 Ft/fő, 10-12 fő esetén: 776.500 Ft


Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
Nepál - Buthán körutazás
indulási időpontok:

2017-09-16

időtartam: 12 éjszaka
Hotel 4****
Részvételi díj679 000 Ft/fő
Egyágyas felár172 500 Ft/fő
Kötelező járulékok
Repülőjegy + illeték456 000 Ft/fő
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
  • szállást kétágyas elhelyezéssel
  • félpanziót (reggeli és vacsora
  • Bhutánban teljes ellátást ami reggeli-ebéd-vacsorát jelent)
  • a fent ismertetett programokat és belépőjegyeket
  • helyi és magyar idegenvezető díját
Az ár nem tartalmazza:
  • vízumdíjakat (25 USD + kb. 10.000 Ft/fő)
  • kombinált útlemondási és utasbiztosítást (37.400-48.550 Ft létszámtól és részvételi díjtól függően)
  • borravalót (50 USD/fő)
  • személyes kiadásokat (telefon, hordárok, italok stb.)
  • repülőjegy+illetékek