Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Mini nyaralás és kultúra Friuli tartományban

Azonosító szám: 14086időtartam: 6 nap / 4 éjszakautazás: busszalindulás: Budapest
2017. szeptember 16., szombat
Apartman
Program
1.nap Budapest-Palmanova-Lignano Sabbiadoro
Elutazás Budapestről, a Déli Pályaudvarról a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba.Látogatás Palmanova hangulatos városközpontjában, mely erődvárosnak épült és szabályos 9-szögletű alaprajzát máig épségben megőrizte. Kora délután érkezés Lignano Sabbiadoro tengerparti üdülővárosába. Szálláshely elfoglalása, eligazítás.

2.nap Szabadprogram-Hajókirándulás
Egész napos szabadprogram, pihenés a tengerparton vagy félnapos hajókirándulás a Stella folyó természetvédelmi területén. Vár a béke és a csodálatos természet oázisa, ahol megtekintjük Marano Lagunare halászfaluját is, mely egykor a Velencei Köztársaság erődítménye volt. Vadregényes, lakatlan sziget vár bennünket, ahol megpihenünk egy halászkunyhónál és megnézzük a Kagylószigetet is. (Ár: 20EUR/fő) Visszaérkezés a kikötőbe a déli órákban, szabadprogram.

3.nap Szabadprogram
Pihenés a tengerparton, délelőtt vásárlási lehetőség Lignano hetipiacán. Este látogatás Bibione üdülővárosában.

4.nap Cividale del Friuli-Udine-Aquileia-Grado
Egész napos fakultatív kirándulási lehetőség Friuli-Venezia-Giulia tartományában. Legelőször Cividale del Friuli festői kisvárosát keressük fel, ahol megtekintjük az Ördög-hídját, az aranymozaikos longobárd kápolnát, a Városházát Julius Caesar szobrával, a Dómot, sétálunk a középkori városközpont macskaköves utcáin, és elfogyaszthatunk egy pohár finom bort is, hiszen ez a vidék a sokat emlegetett "tocai" régiója is. Következő megállónk Friuli fővárosa, az egykori Velencei köztársaság második legfontosabb városa, Udine. Séta a mediterrán hangulatú óvárosban, ahol gótikus és reneszánsz paloták fogadnak. A Piazza Libertá az egyik legszebb velencei hangulatú tér , mely palotáival, árkádsoraival, loggiáival fantasztikus látványt nyújt. Délután felkeressük Aquileia ősi városát, mely az UNESCO világörökség része. III. századi őskeresztény temploma, keresztelőkápolnája, a 760 négyzetméternyi mozaikpadló, a régi római hadiút és az egykori fórum igazi különlegességek. Ezután rövid látogatást teszünk még Grado hangulatos üdülővárosában. A kisváros történelmi központja, Grado Vecchia az V. században alakult ki. Séta a történelmi központban, majd visszautazunk a szálláshelyünkre. (Ár: 15EUR/fő)

5.nap Piran-Porec-Rovinj
Egész napos fakultatív kirándulás Szlovénia és Horvátország festői tájain. A mai napon első megállónk a szlovén tengerpart egyik kis gyöngyszeme Piran. Továbbutazás Porec városába, melynek igazi kincse a kora bizánci kor egyik legjelentősebb műemléke, a VI. századból származó Euphrasis bazilika és a körülötte álló épületegyüttes, mely az UNESCO Világörökség része. Utolsó megállónk az Isztriai-félsziget kis "ékszerdoboza", Rovinj. Kacskaringós, szűk, macskaköves kis utcák keresztezik egymást a félszigetre épült óvárosban, mely a legszebbek közé tartozik Horvátországban. Városnézésünkből nem maradhat ki a város jelképének is számító, dombtetőn magasodó Szent Eufémia székesegyház sem, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az óvárosra, az öbölre és a Szent Katalin szigetre. Visszaérkezés a szállásra az esti órákban. (Ár: 25 EUR/fő).

6.nap Doberdo-Trieszt-Budapest
Búcsú Lignano városától és utazás Doberdo del Lago városába, melyet a magyar Golgotaként is emlegetnek. Doberdo, akárcsak Isonzo, a magyarság számára különös jelentéssel bír, véres csaták emlékét idézi, és egyben a magyar katonák hősies helytállását. Felkeressük az I. világháborús magyar kápolnát, valamint az egyik legnagyobb osztrák-magyar katonai temetőt, is, mely tízezer katona nyughelye. Utazás Triesztbe, ahol rövid sétát teszünk a Monarchia emlékei közt. A város legnagyobb tere, a tenger mellett fekvő Piazza Unitá d'Italia-Főtér, Városháza, a Canale Grande, Caffé degli Specchi és a Corso Italia lesznek legfontosabb látnivalóink. Hazautazás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.
Elhelyezés
Apartman
Ellátás: önellátás

Kiegészítő információk
Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!
*A fakultatív kirándulásokon való részvétel valamint a magyar nyelvű tárlatvezetéseken való részvétel nem kötelező, az egyes helyszínek és múzeumok egyénileg is meglátogathatóak.
Utazás: emelt szintű autóbusszal, - video-, vagy DVD, büfé.
Indulás: Budapest, a Déli pályaudvar - Koronaőr köz TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu., Koronaőr köz 05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km 06:15
Balatonakarattya-Lukoil 06:45
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO 07:00
Balatonlelle-Marche 07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
Nyaralás Friuli-ban
indulási időpontok:

2017-09-16

időtartam: 4 éjszaka
Apartman
Részvételi díj59 900 Ft/fő
BBP
BBP biztosítás580 Ft/fő/nap
Sztornó
Sztornó biztosítás1.50 %
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
  • utazást
  • szállást
  • idegenvezetés
Az ár nem tartalmazza:
  • BBP biztosítást
  • sztornó biztosítást