Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Sakura - japán körutazás cseresznyevirágzáskor

Azonosító szám: 15806időtartam: 13 nap / 10 éjszakautazás: repülővelindulás: Budapest
2018. március 29., csütörtök
Hotel 3***
Program
Útvonal: Tokió - Kiotó - Nara - Hiroshima - Hakone - Fuji-hegy - Kamakura - Tokió

Japánban a legszebb időszak a tavasz beköszönte és a természet feléledése. Ilyenkor a cseresznyefák virágba borulnak és rózsaszín, fehér színek kavalkádjában pompáznak a városok. Az apró szirmok a folyamatos megújulás, az újjászületés körforgását szimbolizálják. Tokió, Kiotó, Nara, Hirosima, és a Fuji-hegy főbb látnivalóiból összeállított körutazásunkat ez a látvány teszi még különlegesebbé, miközben az ország egyedülálló kultúrájával, természeti szépségeivel, hagyományaival és a japán teakészítés rejtelmeivel is megismerkednek!

1 . Nap - március 29.

Elutazás a délutáni órákban Budapestről, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében a Qatar Airways légitársaság járatán.

2 . Nap - március 30.

A délutáni órákban érkezünk a tokiói nemzetközi repülőtérre, ahonnan transzfer a szállodába busszal, a szobák elfoglalása.
Szállás Tokióban.

3 . Nap - március 31.

Reggeli a szállodában, majd elmerülünk a világ egyik legnagyobb metropoliszának, Tokiónak a forgatagában: egész napos gyalogos városnézésünk során kipróbálhatjuk Tokió elsőre bonyolultnak tűnő, de meglepően szervezett tömegközlekedését.

Első célpontunk a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismert kereszteződés Shibuyában, ahol csúcsidőben néha nem látszódik az aszfalt színe a hatalmas tömegtől, majd innen a Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami Tokió üzleti- és politikai központja. A rengeteg felhőkarcoló között emelkedik a 243 méter magas városháza is, melynek a 45. emeletén lévő kilátóból csodálhatjuk az elénk táruló hihetetlen tokiói panorámát. Délután utunkat az Ueno parkban folytatjuk, mely a hanaminak (cseresznyefavirágzás-nézés) legnépszerűbb helyszíne. A városnézést az Asakusa negyedben zárjuk, mely egykoron híres szórakozó negyed volt és itt találjuk a Sensoji templomot, amely Tokió legfontosabb buddhista temploma. A program végén kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárló utca szuvenírboltjainak végtelen kínálatából.
Szállás Tokióban.

4 . Nap - április 1.

A nap első felében tömegközlekedéssel jutunk a tokiói főpályaudvarra, ahonnan alkalmunk nyílik kipróbálni a híres shinkansent, a japán szuperexpresszt. 250 km/órás sebességgel száguldunk Kiotó felé, ahol a kora délutáni érkezés után ellátogatunk a hosszasan kígyózó, közel 10 000 jellegzetes, narancsos-vöröses színű Shinto kapu szentélyéhez, a Fushimi Inari Taisha nagyszentélyhez. A szentélyt Inarinak, azaz a rizs Shinto istenének szentelték. A program végeztével transzfer a szállodába Kiotóban, majd a szobák elfoglalása.
Szállás Kiotóban.

5 . Nap - április 2.

A szállodában elfogyasztjuk a reggelit, majd egész napos, buszos városnézésre indulunk a csodás kertek, festői szentélyek és a gésák városában, Kiotóban. Elsőként az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számon tartott Aranytemplomot keressük fel, majd az 1460-ban a rindzai zen-buddhista iskola által alapított Ryoanji szentélybe látogatunk el. A városnézést a fülemüle hangját utánzó padlójáról híres Nijo kastélynál folytatjuk, mely az első Tokugawa sógun kiotói rezidenciája volt. Ebéd egyénileg, majd felfedezzük Kiotó másik fő nevezetességét, az UNESCO Világörökség részét képező "Tiszta víz" Templomát (Kiyomizudera), melynek verandájáról páratlan kilátás nyílik a környékre.

Este fakultatív program: Japán stílusú vacsora (korlátlan italfogyasztással) egy 40 perces maiko (gésanövendék) programmal. A program ára: 42.000 Ft /fő
Szállás Kiotóban.

6 . Nap - április 3.

Reggeli után tömegközlekedéssel indulunk felfedezni a Kiotó nyugati részén fekvő Arashiyama városrészt. A félnapos program keretében meglátogatjuk az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított Tenryu-ji templomot, melynek gyönyörű kertjéből szinte közvetlenül nyílik a méltán népszerű Sagano bambuszerdő. Mintha tényleg egy mesébe csöppennénk, a zöldes-szürkés bambuszok kecses eleganciával nyújtózkodnak az ég felé, a közöttük vágott, keskenyen kanyargó ösvényre halványan beszüremlik a fény. Délután szabad program áll rendelkezésre Kiotóban. Aki szeretné, még Arashiyamában egyénileg kipróbálhatja, milyen egy hagyományos, gondolához hasonló jakatabune hajóban ebédelni a Katsura-folyón, vagy akár a közeli majomparkba is ellátogathat, ahol tesközelből ismerheti meg a szabadon kószáló japán makákókat.
Szállás Kiotóban.

7 . Nap - április 4.

Mozgalmas napunk során Narába és Ujiba látogatunk. Nara, mely Japán első igazi fővárosa volt, nyolc világörökségi műemléke is jelzi, hogy a hagyományos japán kultúra második leggazdagabb kincsestárában járunk. Ellátogatunk a Todai-ji templomba, itt található a hatalmas Buddha-szobor, mely Nara jelképe. Megtekintjük a Kasuga Taisha szentélyt és teszünk egy sétát a csodálatosan szép Nara Parkban, ahol 1200 őz él szabadon. Mivel a buddhizmust megelőző időkben az istenek hírnökeinek tartották őket, országszerte védettséget élveztek, így ma is szabadon kóborolhatnak a park területén. Hazafelé megállunk az Obubu Teafarmon, ahol Japán egyik legjobb minőségű zöldtea fajtája, az ujicha termesztésével foglalkoznak. A farm neve"obubu", mely kiotói nyelvjárásban teát jelent. A teafarmon gondos szakértelemmel állítanak elő több mint 16 különböző típusú ujicha teát. A látogatás során igazi teaültetvényeken sétálhatunk, és megízlelhetjük a valódi japán zöld teát.
Szállás Kiotóban.

8 . Nap - április 5.

A Kiotói állomástól szuperexpressz vonattal (shinkansennel) indulunk Hirosimába, ahová a kora délutáni órákban érkezünk meg. A város nevének hallatán mindenkinek az 1945. augusztus 6-i atombomba támadás jut eszébe. Gyalogos városnézés keretében ennek a tragikus eseménynek az emlékeit járjuk végig. Megtekintjük a Béke Emlékparkot, a robbanás után egyedüliként megmaradt épületet, a Hiroshima Dómot, valamint a tragédiáról készült felvételek és tárgyi emlékek gyűjteményét a Béke Emlékmúzeumban. Délután átkompozunk Miyajima szigetére, amelyet más néven Szentély-szigetként is emlegetnek, és az ország három legszebb helyének egyikeként tartják számon. Itt található Japán legtöbbet fényképezett látványossága, a híres Itsukushima szentély "úszó" torii-ja is.
Szállás Hirosimában.

9 . Nap - április 6.

Hirosimából szuperexpressz vonattal utazunk a helyiek által is közkedvelt kirándulócélponthoz, Hakone-ba. Délután érkezünk meg hagyományos japán szállásunkra, egy "ryokan"-ba. Itt közelebb kerülhetünk az ősi japán kultúrához. A tradicionális vacsora elfogyasztása közben idegenvezetőnk ismerteti a többfogásos menüsor ételeinek elkészítési módját, s azok hozzávalóit. Szállásunk saját gyógyfürdőjében pihenhetjük ki az utazás fáradalmait, majd tatamival borított szobában töltjük az éjszakát.
Szállás Hakonéban.

10 . Nap - április 7.

A japán reggeli elfogyasztása után felfedezzük a Fuji-Hakone-Izu Nemzeti Parkot, ahol a szigetország számtalan természeti szépségével ismerkedhetünk meg. Hegyek, erdők, gazdag állat- és növényvilág, valamint híres gyógyforrások teszik emlékezetessé ezt a kirándulást. Japán legmagasabb hegyét a Fuji-sant (3776 méter) szégyenlős hölgyként is emlegetik, hiszen csak tiszta időben mutatja meg szépségét. Félnapos kirándulásunkat hajóúttal kezdjük a hegy lábánál elterülő Ashi tavon, majd az Fujitól északra fekvő Chureito Pagodához is eljutunk, ahonnan tisztább időben gyönyörű fotókat készíthetünk a szent-hegyről Szakura idején. Innen utazunk tovább, hogy végül megérkezzünk az ország fővárosába, Tokióba.
Szállás Tokióban.

11 . Nap - április 8.

Reggeli után egész napos szabadprogram a japán metropoliszban. Azok számára, akik még többet szeretnének felfedezni az ország kultúrájából az alábbi fakultatív programot ajánljuk:

Egész napos kirándulás Kamakurába. Busszal látogatunk el az egykori fővárosba, Kamakurába. Számos buddhista templom és szentély található a kellemes hangulatú kisvárosban. Itt csodálhatjuk meg a város jelképévé vált Nagy Buddha szobrot: a Daibutsu 12 méteres magasságával és közel 100 tonnás súlyával egyedülálló látványt nyújt. Következő állomásunk a Hasedera templom, mely a 11 arcú Kannon szobornak ad otthont. A tizenegy arcból a fő arc mellett a többi a megvilágosodás 10 lépcsőjét jelképezi. Kamakurai látogatásunk végén marad egy kis szabadidőnk a sétálóutcában nézelődni. Hazafelé megállunk Japán második legnépesebb városában, Yokohamában és belevetjük magunkat a Minato Mirai színes forgatagába.
A program ára: 29.000 Ft /fő
Szállás Tokióban.

12 . Nap - április 9.

Reggelit követően kijelentkezés a szállodából, és délelőtt szabad program.

Kora délután félnapos városnézésre indulunk busszal a japán fővárosban. Felkeressük a fenséges Császári Palota előtti teret, majd ellátogatunk az egykori császár és császárné emlékére építtetet Meiji-szentélyhez. Innen a szomszédos Harajuku negyed Takeshita utcáján teszünk egy sétát, ahol elsősorban kissé extrémnek mondható divatboltokat, és különféle őrült kiegészítőket kínáló üzleteket találunk. A program végén transzfer a repülőtérre, ahonnan az esti órákban indul a járatunk. Hazaérkezés Budapestre 10-én a déli órákban.
Elhelyezés
Hotel 3***
Ellátás: reggeli

Fakultatív programok
Kamakura, a Nagy Buddha otthona:
A Tokiótól pár órára található városkába utazunk, amelyet sokszor "Kelet-Japán Kiotójának" is nevezmek, köszönhetően a gyönyörű templomoknak, szentélyeknek és a misztikus hangulatának. Felkeressük a Kotokuin templomot, és az ott található Nagy Buddhát. A több mint 13 méter magas, 93 tonnás bronz ülő Buddha szobor több mint 700 éves, a korábban neki otthont adó csarnokot szökőárak és tájfunok többször is elpusztították, így került végül a szabadba. Egy időben az egész szobrot aranyréteg borította, ennek maradványai ma is láthatóak a füle környékén. Ezután felfedezzük a Hase-dera templomot, amely egyike a Benzaiten istennőnek szentelt japán zarándokkörút 33 állomásának. A látványos buddhista templomban megtekintjük Kannon istenség hatalmas faszobrát, a környék pedig fantasztikus kilátást kínál a kamakurai öbölre. A nap során elmerülünk Kamakura utánozhatatlan hangulatában, amely miatt számos utazó egyik kedvenc helyszíne Japánban.

A fakultatív program ára: 34 900 Ft/fő

Fuji - Hakone - Izu Nemzeti Park felfedezése:
Egész napos kirándulás keretében fedezhetjük fel a nemzeti parkot
és a szigetország számtalan természeti szépségével ismerkedhetünk meg. Hegyek, erdők, gazdag állat- és növényvilág, valamint híres gyógyforrások teszik emlékezetessé ezt a kirándulást. Itt találjuk Japán legmagasabb hegyét, a Fujit (3776 méter), mely csak tiszta időben mutatja meg igazi szépségét. A kirándulásunk keretében elsőként a 2300 méteres magasságban lévő Ötödik Állomásához látogatunk el. Hajókázás közben az Ashino-tó tükrében a Fuji hósapkás lankáiban gyönyörködhetünk.

A fakultatív program ára: 29 900 Ft/fő

Kiotó és Nara városnézés:
Városnézésünk első állomása a Nijo kastély, majd ellátogatunk a Sanjusangendo-hoz, az "1000 karú Kannon" buddhista templomához, ahol bepillantást nyerhetünk a japán hitvilág szertartásaiba. Kora délután átutazunk Narába, mely Japán első igazi fővárosa volt. A város nyolc világörökségi műemléke jelzi, hogy a hagyományos japán kultúra második leggazdagabb kincsestárában járunk. A Todai-ji templom hatalmas Buddha-szobra Nara jelképe. Megtekintjük a Kasuga-taisha szentélyt és ellátogatunk a Nara Parkba, ahol 1200 őz él szabadon. Mivel a buddhizmust megelőző időkben az istenek hírnökeinek tartották őket, országszerte védettséget élveznek, így szabadon kóborolhatnak a területen.

A fakultatív program ára: 26 800 Ft/fő

Kirándulás Oszakába:
A program során megtekintjük Nyugat-Japán felhőkarcolókkal tűzdelt, hatalmas, de mégis emberléptékű kereskedelmi központját, ahol a hagyományos és modern építészet együttélése egyedi városképet hozott létre. A "Japán konyhájának" is nevezett városban felfedezhetjük az ország teljes gasztronómiai palettáját. Az Umeda Sky Building kilátójából, 173 méter magasból csodálhatjuk meg a környék látnivalóit. Ezután, gyalogosan fedezzük fel a négyszáz éves Oszaka kastély és múzeum kincseit. A kirándulás befejezéseként hajókázásra indulunk az Oszakai-öbölbe, mely során a város egy újabb arcát mutatja meg.

A fakultatív program ára: 26 800 Ft/fő

Kiegészítő információk
A "Fuji - Hakone - Izu Nemzeti Park felfedezése", a "Kiotó és Nara városnézés", és a "Kirándulás Oszakába" fakultatív programok
Részvételi feltételek:
 • A körutazás minimum 15 fő jelentkezése esetén indul
 • A részvételi díjat 1 JPY = 2,65 Ft árfolyamig garantáljuk
 • A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek


Részletek a fakultatív programokkal kapcsolatban:
 • Az árak a belépőjegyeket nem tartalmazzák (Max. 9 000 JPY)
 • Minimum létszám: 10 fő
 • Jelentkezés: min. 2 héttel indulás előtt, irodánkban. Ezt követően, illetve helyszíni jelentkezés esetén az árak változhatnak


Szállások:
 • Tokió (2 éj): Hotel Sunroute Shinagawa Seaside
 • Kiotó (4 éj): Vessel Hotel Kampana Kyoto Gojo
 • Hiroshima (1 éj): Hotel New Hiroden Hiroshima
 • Hakone (1 éj): Hakone Yumoto Hotel

- Tokió (2 éj): Hotel Sunroute Shinagawa Seaside

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
indulási időpontok:

2018-03-29

időtartam: 10 éjszaka
Hotel 3***
Részvételi díj829 000 Ft/fő
Egyágyas felár120 000 Ft/fő
Kötelező járulékok
Repülőtéri illeték160 000 Ft/db
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
 • Repülőjegyet Budapest-Tokió-Budapest útvonalon
 • 10 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
 • Reggelit minden nap, egy vacsorát Hakonéban
 • Transzfereket (busz és taxi)
 • Magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást az út teljes időtartama alatt
 • Városnézést Tokióban, Kiotóban, Narában, Hirosimában, Miyajimán, Hakonéban és a Fuji hegynél
 • Hét napos Japan Rail Pass vasúti bérletet
 • Retúr repülőtéri transzfert
 • A belépőket a programok során
Az ár nem tartalmazza:
 • repülőtéri illetékeket: kb. 160 000 Ft/fő
 • kötelező sztornó biztosítást, mely a részvételi díj 2,5%-a
 • baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
 • a programban nem szereplő étkezéseket
 • a fakultatív programok árát
 • egyágyas felárat: 12 000 Ft/fő, társítás kérhető!