Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Thermal Sárvár Ensana Health Spa Hotel 4****

9600 Sárvár, Rákóczi u. 1., Magyarország
A TEST ÉS LÉLEK MEGFIATALODÁSÁNAK FORRÁSA - hangzik a négycsillagos Danubius Health Spa Resort Sárvár mottója, ahol a festői környezet, a modern fürdőkomplexum és a családias légkör kellemes kikapcsolódást és regenerálódást tesznek lehetővé.
Egy botanikus kert közepén, árnyékot adó, matuzsálemkorú fák között fekszik a 4 csillagos gyógyszálloda, ahol minden egy fedél alatt található - a számos szolgáltatást nyújtó gyógyászati központtól, az éttermi szolgáltatásokon át a szépségfarmig.
A gyógyszálloda átriumszerű felépítése, a komfortosan berendezett 136 kétágyas szoba luxusról és otthonos kényelemről árulkodnak.

ÚJDONSÁG SÁRVÁRON!
A hotel mellet 500 méterre, 2002. december 1-én nyitotta meg a kapuit Sárváron az új Gyógy- és Wellnessfürdő, ahol 3500 m2 vízfelületen változatos kikapcsolódás várja a Sárvárra látogatókat!
Többek között különböző hőfokú termálvizes medencék, élménymedence, gyermekmedence, szaunavilág, fitness- és tornaterem színesítik a fürdő kínálatát, amely egészen este 10 óráig a vendégek rendelkezésére áll!

Szobák
Kétágyas erkélyes szobák - amelyek egyágyasként is igénybe vehetők - fürdőszobával, műholdas színes televízióval, fizetős mozi csatornával, telefonnal, minibárral, hajszárítóval, fürdőköpennyel a 4. emeleten franciaerkéllyel. Nemdohányzó és összenyitható szobák, valamint speciálisan mozgássérültek részére kialakított szobák állnak rendelkezésre.

Szolgáltatások a közös terekben
Központi széf, 24 órás portaszolgálat, programszervezés, különtermek, konferencia termek, autókölcsönzés, hotel taxi, ajándékbolt, butik, étterem, vegetáriánus konyha, diétás konyha, kávézó, mosoda, kondicionálóterem, fitness, wellness, masszázs, külső medence, fedett medence, pezsgőfürdő, szauna, szolárium, kozmetika, szépségszalon, fodrászat, csónakázás, horgászat, vadászat, lovaglás, tenisz, sporteszköz-kölcsönzés, tollaslabda, saját parkoló, busz parkoló, saját kert, orvosi rendelő, fogászat, egyéb gyógyászat, mozgásszervi gyógyászat, kerekesszékkel járható.

Fitness, wellness, sport szolg, szórakozás a szállodán belül
Wellness és Fitness ajánlatok
Természetes erőforrásaink relaxáló hatásait felhasználva regeneráló kúráink a felüdülést, a regenerálódást, a szépségápolást és a megelőzést szolgálják.
Wellness és Fitness szolgáltatások
A Danubius folyamatosan törekszik új és izgalmas relaxációs és wellness kezelések bevezetésére. A szálloda gyógyászati részlegén elérhető fő szolgáltatások a következők:
  • Külső és belső termálmedence, élményfürdő, víz alatti masszázs, iszappakolás, váltófürdő, gyógyfüves fürdő, aromafürdő, Kleopátra fürdő
  • Fitness programok: csoportos reggeli torna, csoportos torna zenére, autogén tréning, callanetics, izomlazítás Jacobsen-módszerrel, aqua jogging
  • Masszázs: talp reflexzóna masszázs, Thai masszázs, nyirokérmasszázs, szárazkefe masszázs
  • Szépségszalon, pedikűr, manikűr
  • Egyes balneo- és hidroterápiás kezelések kiválóan alkalmasak relaxációs célokra


Szabadidős programlehetőségek
Jogging vagy séta az arborétumban, ingyenes kerékpárkölcsönzés a szállodában illetve vezetett kerékpártúrák, asztalitenisz és petanque pálya a szálloda kertjében, ingyenes teniszpálya-használat a szálloda közelében, lovaglási lehetőség, kocsikázás, vadászat, horgászat Sárváron, golf lehetőség Bükfürdőn (25 km), autó- és motorfutamok a Pannonia Ringen, Ostffyasszonyfán (10 km-re sárvártól).

Sport és szórakozási lehetőségek a szállodán kívül
A Nádor étterem, amely nyáron hangulatos terasszal bővül, a magyar, nemzetközi és a diétás konyha remekeivel kényezteti vendégeinket. Kínálatunkat Átrium eszpresszó és kerti bár színesíti.
Animációs programjaink között helyet kapnak játékos quiz estek, hangversenyek, sportvetélkedők, videó vetítések.

Szórakoztató rendezvények
  • minden péntek este magyaros vacsoraest cigányzenével a büféasztalról az étteremben
  • grill estek az éttermi teraszon folklórprogrammal a nyári hónapokban
  • hetente egy alkalommal táncest az eszpresszóban
  • szombaton és hétfőn délután kellemes zongoramuzsika az eszpresszóban
  • hetente több alkalommal szórakoztató est az eszpresszóban: pl. operettfilm-vetítés, BINGO játék, mazsorett parádé, gyermek-hangverseny


Gyógyászat
Sárvár legfontosabb vonzereje kétségtelenül az itt található kétféle gyógyvíz, amely európai viszonylatban is páratlan. Szállodánk gyógyászati központja mindkét gyógyvizet sikeresen alkalmazza számtalan betegség kezelésére.
A Sárvár-Rábasömjéni forrás 83°C hőmérséklettel 2000 m mélyből tör fel. 4,5%-os sós forrásvízről van szó, melynek fontos alkotórésze a nátriumklorid, a hidrogénkarbonát, a jód, a bróm, a fluor és számos nyomelem. A magas sótartalmú gyógyvízből lepárlással állítják elő a híres Sárvári Termálkristályt. Több mint tíz éve ismert a termálkristály kádfürdő formájában történő alkalmazásának nagyon kedvező hatása. Gyógyhatást fejt ki a sárvár-rábasömjéni sós forrásvízből származó "termálkristály" 2%-os oldatának inhalációja is.
A szálloda saját termálforrása 1300 m mélyből 48 °C hőmérséklettel tör fel. Egy 0,5% ásványtartalmú, biológiailag enyhébb, lúgos vegyhatású vízről van szó. Főként nártiumkloridot, hidrogénkarbonátot, nyomelemeket tartalmaz, ként és radont azonban nem. Csaknem szagtalan és üveg tiszta, selymes tapintású ez a gyógyvíz, melyet különböző hőmérséklettel a fedett termálmedencében ülőfürdőként, a kerti medencében úszásra, az élménymedencében pedig felfrissítő pezsgőfürdőként kínálunk vendégeinknek.

Gyógyászati és wellness tartózkodás
Mindkét forrást eredményesen alkalmazzák Sárváron a gyógyulást kereső páciensek legnagyobb csoportjánál, a mozgásszervek krónikus gyulladásos és elfajulással járó megbetegedéseinél, a törések és ortopéd műtétek utáni rehabilitációnál és neurológiai panaszoknál. A balesetek és műtéti beavatkozások utáni gyógyulási fázist jelentős mértékben lerövidíti a fürdőkúra. A páciensek szabadon mozoghatnak a vízben és olyan gyakorlatokat is el tudnak végezni, amelyekre egyébként nem lennének képesek. Az orvos által előírt fürdési idő betartása esetén a kúra alig terheli meg a szívet. A gyógyfürdő feszültség- és stresszoldó hatású. Jól befolyásolja a vegetatív idegrendszeri zavarokat, elősegíti a szervezet kipihenését és regenerálódását, az erőnléti állapotot javítja.
Javallatok: reuma, a támasztó- és mozgásrendszer krónikus gyulladásos és elfajulással járó megbetegedései (heveny állapotok kivételével), arthritis, polyarthritis, arthrosis, sondylosis, spondylitis, discopathia, porckorong előreesés, rehabilitáció törések, ortopéd műtétek után (a seb begyógyulását követően) továbbá neurológiai megbetegedések után, krónikus elhúzódó nőgyógyászati gyulladások, hegesedés nőgyógyászati beavatkozásokat követően, meddőség, változáskori tünetcsoport, dysmenorrhoea, pelveopathia, krónikus hörghurut, dohányzás okozta hörghurut, emphysemás hörghurut, utókezelés a légutak heveny gyulladásai után, foglalkozással összefüggő tüdőbetegségek kiegészítő kezelése, asthma bronchialis, nem allergikus krónikus nátha, keringési zavarok.
Ellenjavallatok: trombózis, tromboflebitis, kifejezett trombózishajlam, rosszindulatú haematológiai megbetegedések, bronchialasthma (gyakori rohamokkal), heveny tuberkulózis, rosszindulatú daganatok, nem kezelt és más gyógykezelésekre nem reagáló hipertónia, keringési zavarok szívelégtelenség következtében, előrehaladott szívkoszorúér-megbetegedések (angina pectoris), a légutak heveny gyulladása, pajzsmirigy-túltengés, méhnyálkahártya-elváltozás, rosszul beállított diabetes mellitus, ápolásra szorultság.

Gyógyászati ajánlatok
Természetes erőforrásainkat kombinálva gyógyászati kezelő személyzetünk szakmai tapasztalatával gyógykúráink sikeresen alkalmazhatók az 'indikációk'-nál felsorolt panaszok esetében. A kúrák javasolt időtartama 7 - 14 - 21 nap.
Gyógylétesítmények
  • fedett termál medence (12,5 x 8 m, 36 °C)
  • kerti termál medence (13,5 x 8 m, 28-32 °C),
  • termál élményfürdő (kb.104 m2, 30-34 °C / 90-95 °F) jacuzzival, masszázs fúvókákkal, relaxációs fekvőpadokkal és víz alatti testmasszázzsal
  • szauna és gőzfürdő

Kiegészítő szolgáltatások: fogászat, szépségszalon (kozmetika és fodrászat, manikűr, pedikűr).

Gyógykezelések
  • Balneo- és hidroterápiás kezelések: külső és belső termálmedence, élményfürdő, karbon-dioxid fürdő, ózon fürdő, négyrekeszes galvánfürdő, víz alatti masszázs, iszappakolás, gyógyfüves fürdő, Kleopátra fürdő
  • Elektroterápiás kezelések: galvánkezelés, diadinamikus kezelés, iontoforézis, interferencia áramkezelés, szelektív ingeráram kezelés, ultrahang, TENS, rövidhullám
  • Fizioterápiás kezelések: masszázs, vibrax masszázs, gyógytorna, talp reflexzóna masszázs, Thai masszázs, nyirokérmasszázs, szárazkefe masszázs
  • Bronchológiai kezelések: inhaláció, ködkamra, légzésgimnasztika, vibrax masszázs, infravörös kezelés.
  • Lézer terápia
  • Oxigén terápia: oxigén inhaláció
  • Napi gimnasztika programok: reggeli torna, zenés délelőtti torna, callanetics, víz alatti gimnasztika, autogén tréning, Jacobsen izomlazító torna, gerinctorna, jóga, Thera Band gimnasztika, nyáron aqua jogging


Konferencia szolgáltatások
Konferencia és üléstermeink kisebb fogadások és megbeszélések lebonyolítására alkalmasak. 100-120 fős rendezvény esetén az ERTI konferencia termet ajánljuk, amely az arborétumban található, közel a szállodához. Bankettek és ünnepélyes események lebonyolításához a szálloda éttermét ajánljuk.
Technikai eszközök: tábla, videó, dia- és írásvetítő, vetítővászon, TV készülék

Térkép


Árak

Ár lekérésre

Jelenleg nincs rendszerünkbe feltöltve az adott szolgáltatásra érvényes ár, de kollégáink készséggel állnak rendelkezésére s adnak bővebb információt!

AJÁNLATKÉRÉS