Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Az ezer arcú Balkán

Azonosító szám: 35110időtartam: 7 nap /6 éjszakautazás: busszalindulás: Budapest
2017. június 20., kedd
*** szálloda
Program
1. nap:
Budapest-Szarajevó]
Elutazás a kora reggeli órákban. Délután városnézés Szarajevóban. Bosznia-Hercegovina fővárosa rendkívül színes etnikummal és emiatt változatos kultúrával rendelkezik, így látogatásunk alkalmával a különböző vallási nézeteket valló városlakók szokásaival is megismerkedhetünk. A török építészet megannyi műemléke szép kontrasztban áll a Monarchia által hátrahagyott középületekkel, és az országot uraló vallási sokszínűségnek teret adó templomokkal mely garantáltan lenyűgözi a látogatókat. Városnézésünk alkalmával természetesen Ferenc Ferdinánd osztrák-magyar trónörökös merényletének színhelyére is ellátogatunk. Az óvárosban megtekintjük a balkán legjelentősebb és legimpozánsabb mecsetét, a Gazi Huszref bég-dzsámit, majd a vízipipás "bazárvilág" a Bascsarsija negyede következik. A szűk, sikátoros utcácskákon járva az iszlám világ semmihez sem hasonlító utcaképe fogadja az érkezőt. Szállásunkat az esti órákban foglaljuk el.

2. nap:
Mostar-Blagaj-Pocitelj-Medjugorje]
Reggeli után utazás Mostar festői városába. A Neretva felett átívelő híres Öreg-híd, a bazár és a Koski Mehmed pasa dzsámi megtekintése után rövid szabadidő. Folytatjuk utunkat Blagaj városába, mely rövid ideig Hercegovina független uralkodóinak székhelye volt. Megtekintjük a festői környezetben található Buna különlegesen bővizű forrása fölé épített pihenőházat, kolostort, melyet a legenda szerint a táncoló dervisek alapítottak. A tekkihez kapcsolódó türbében (muzulmán sírhely) a legenda szerint Szari-Szatluk és Acsik-pasa földi maradványai találhatók. Következő megállónk Pocitelj városában lesz. Szálláshely elfoglalása az esti órákban Medjugorje városában. Vacsora után esti séta a városközpontban.

3. nap:
Medjugorje-Dubrovnik]
Reggeli után városnézés Medjugorjeban, séta Mária megjelenésének helyéhez, majd szabadidő vagy fakultatív zarándok program a Jelenések hegyére. Dél körül továbbutazás Dalmácia egyik legszebb városába. Dubrovnik, az Adria gyöngye, a világ egyik legszebb üdülőhelye, óvárosa 1994 óta a Világörökség része. Hatalmas falakkal körülvett festői óvárosa, gyönyörű házacskái és kristálytiszta, mélykék tengere garantáltan rabul ejti az ide érkezőket. Városnéző séta a sokak szerint a világ legszebb utcájaként is emlegetett Stradun érintésével, és a legfontosabb látnivalók (Városfal, Pile kapu, Katedrális, Onofrio kút, Szent Balázs templom) megtekintésével. Késő délután folytatjuk az utunkat Montenegróba. Esti érkezés tivati szállásra.

4. nap:
Perast-Kotor-Budva]
Ezen a napon megismerkedünk Boka Kotorskával, azaz a Kotori-öböllel, bejárva minden szegletét és szigetét. Tivat városában hajóra szállunk és először a Szirti Madonna szigetet keressük fel, amely egy hajóroncsokra épült mesterséges sziget. Jelenleg katolikus zarándokhely, temploma és múzeuma egyedülálló kincsek tárháza melyet a világ minden tájáról hajósok hordtak össze. Ezután Perast festői kisvárosába látogatunk (Hajójegy: 25 EUR/fő). Városnézésünk után rövid szabadidő majd folytatjuk utunkat hajónkkal. Montenegró legérdekesebb műemlékekkel büszkélkedő városa a Kotor-i öböl legbelső csücskében fekvő, várfalakkal körülvett Kotor vár ránk. A hegyek védelmét élvező fallakkal körülvett ősi tengerparti és kulturális központ évszázadokon keresztül fontos kereskedelmi csomópont volt. Séta a hangulatos óvárosban, ahol megtekintjük a régi kikötőt, láthatjuk a kiváló állapotban megmaradt városfalakat, valamint a főteret - a Fegyverek terét-, a Szent Lukács templomot és a Szent Trifun Székesegyház épületét is. A városközpont a kis tereivel, kanyargós utcácskáival 1979 óta a Világörökség része, a Kotori-öböllel együtt. Városnézésünk után ellátogatunk Montenegró tengerpartjának fővárosába. Budva, az Adria egyik legrégebbi települése, falakkal körülvett hangulatos óvárosával vár bennünket. Belvárosi séta, majd visszautazunk a szállásra.

5. nap:
Lovćen-Njegusi-Cetinje-Sveti Stefan]
Reggel kirándulásra indulunk a környék történelmi és kulturális örökségének felkutatására Petar Petrović Njegos nyomában. A Lovćen hegyről gyönyörködhetünk a lélegzetelállító kilátásban a Kotor-i öbölre, majd Njegusiban megtekintjük II. Petar Petrovic Njegos szülőházát. Látogatásunk után ízletes helyi specialitásokat (sonka, sajt, mézbor) kóstolhatunk a néhai uralkodó szülőfalujában Njegusiban, majd folytatjuk utunkat a régi fővárosba. Látogatás Cetinje városában, ahol Nikola király rezidenciája, és a Szent Péter kolostor lesznek a legfontosabb látnivalók. A késő délutáni órákban rövid fotószünetet tartva megcsodáljuk Sveti Stefant, majd visszautazás a szálláshelyre.

6. nap:
Ostrog-Tara kanyon]
Reggeli után Montenegró egyik legfontosabb zarándokhelye, a Niksic mellett, egy kősziklába épült Ostrog monostor vár ránk, mely lenyűgöző látványt nyújt. A kolostort a XVII. században Vasilije építette, itt is van eltemetve. A csodatévő szent Vasilij csontjaihoz legendás gyógyulások, csodák történetei kapcsolódnak. Továbbutazás a Durmitor nemzeti parkon Zabljakon keresztül. Útközben megálló a festői Tara folyó völgyében, mely a világon a második legmélyebb kanyon. A Tara folyó a róla elnevezett kanyonban mintegy százötven kilométeren keresztül kanyarog, a sziklafalak mélysége helyenként eléri az 1300 métert is. Fotószünet a Djurdjevica Tara lenyűgöző hídjánál, majd továbbutazás a Cacak közeli szálláshelyre.

7. nap:
Belgrád-Budapest]
Belgrád különleges hangulatú városa vár ránk, mely lüktet, pezseg, elvarázsol, akár a várban sétálunk, akár utcáit, parkjait járjuk. A híres Kalemegdán a Száva torkolatánál vár bennünket magyar emlékeivel együtt. Rövid városnézés után megkezdjük utazásunkat Magyarországra. Késő esti érkezés Budapestre.
Elhelyezés
*** szálloda
Ellátás: reggeli

Kiegészítő információk
Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Szarajevó, dzsámi: 2 EUR
Szarajeveó, szerb templom 2 EUR
Mostar 2,5 EUR
Blagaj, kolostor 1 EUR
Pocitelj 2,5 EUR
Dubrovnik - ferences kolostor: 4 EUR
Kotor - belépők 7 EUR
Kotori-öböl, hajójegy: 25 EUR
Lovcen mauzóleum: 3 EUR
Lovcen Nemzeti Park 2 EUR
II. Petar Petrovic Njegos szülőháza 2,5 EUR
Njegusi - sonka kóstoló 7 EUR
Tara kanyon 3 EUR
Ostrog monostor 3 EUR
Cetinje: 12 EUR


Idegenforgalmi adó helyszínen fizetendő!

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz.

Felszállási lehetőségek az odaúton:
Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz - 05:30
Dunaújváros - M6-os autópálya, 70-es km, Újvárosi pihenő, OMV benzinkút 06:30
Paks - M6-os autópálya, 108-as km, Paksi pihenő, Shell benzinkút 07:00
Szekszárd - M6-os autópálya, 134-es km, Fácánkerti pihenő, MOL benzinkút 07:30

Leszállási lehetőségek a hazaúton:
Kecskemét-Mol benzinkút, M5 autópálya 90 km, Kecskemét déli pihenő
Szeged-Shell benzinkút, Bajai út 2-4.

Szállás: Szarajevó: ****-os szálloda, Medjugorje: panzió, Tivat és Cacak: ***-os szálloda

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
Az ezer arcú Balkán
indulási időpontok:

2017-06-20

időtartam: 6 éjszaka
*** szálloda
Részvételi díj124 900 Ft/fő
Egyágyas felár21 000 Ft/fő
BBP
BBP biztosítás580 Ft/fő/nap
Sztornó
Sztornó biztosítás1.50 %
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
  • utazást autóbusszal
  • szállást
  • reggelit
  • idegenvezetést
Az ár nem tartalmazza:
  • BBP biztosítást
  • sztornó biztosítást
  • belépőjegyek árait