Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00
Belföld - Magazin
A rovat további hírei
Ókeresztény bazilika maradványai Pécsett
Ókeresztény bazilika maradványait találták meg régészek Pécsett egy beépítésre váró területen végzett feltárás alkalmával.Nagy Erzsébet, a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatóságának régészeti osztályvezetője elmondta: a Janus Pannonius Múzeum Tóth Zsolt vezette régészcsoportja két éven keresztül dolgozott a Jókai és a Rákóczi utca sarkán található telken.Az előkerült főfalakból, pillérekből és bejárati részekből arra lehet következtetni, hogy ott a III-IV. században háromhajós bazilika állt.A dokumentálás, a leletek kiértékelése még folyik, s ahogy a szakemberek haladnak, úgy nyílik lehetőség egy, a római középület formáját, méretét, elhelyezkedését szemléltető háromdimenziós rekonstrukció elkészítésére.Mivel a felfedezés illeszkedik azon korakeresztény emlékek sorába, melyeknek köszönhetően Pécs a világörökség része lett, kezdeményezték a műemléki védelmét, és gondolkodnak a hasznosításán, nagyközönségnak való bemutatásán is.A befektető irodaházat tervez építeni a területen, de nem zárkózik el a nagyközönségi bemutatástól. Ehhez azonban többletforrást kellene előteremteni, és olyan megoldást találni, amely az épülő ingatlan használata mellett a műemléki funkcióknak is megfelel.Pécs ismertségéhez jelentősen hozzájárultak a korábban feltárt ókeresztény emlékek, amelyek révén a város tíz évvel ezelőtt, hatodik magyarországi helyszínként felkerült az UNESCO világörökség-listájára. (MTI)
Debrecen Turisztikai Kártya
A Debrecen Turisztikai Kártya (DTK) számos kedvezményt nyújt a Kártyatulajdonosoknak és hozzátartozóinak Debrecenben és Hajdú-Bihar megye egész területén. A DTK így Hortobágyon, Hajdúszoboszlón és más megyei településen is hozzásegíti tulajdonosát a takarékos üdüléshez, sőt néhány távolabbi helyszínen is, mint például a Tisza-tavon és Tokajban is kedvezményeket biztosít.A Debrecen Turisztikai Kártya (DTK) kiemelt partnere a Magyar Turizmus Kártyának (Hungary Card)! A DTK-val 20%-os kedvezménnyel vásárolhatja meg a Magyar Turizmus Kártyát, ugyanakkor a Magyar Turizmus Kártya tulajdonosai az arra kijelölt értékesítési pontokon -50%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg a DTK-t!A Debrecen Turisztikai Kártyát és Partnereit bemutató kiadványban részletesen megismerkedhet azokkal a szolgáltatásokkal, amelyeket a kártya felmutatásával, vagy a kártyához tartozó szelvénytömbben található szelvény leválasztásával a múzeumokban, szórakozóhelyeken, szálláshelyeken, éttermekben, borozókban, fürdőkben, állatkertben, ajándékboltokban, sport- és wellness központokban, az állatkertben és a jégcsarnokban, illetve közlekedés során kedvezményesen vehet igénybe. A felsorolt kedvezmények érvényesítéséhez legtöbbször elegendő a kártyát felmutatnia vagy a szelvénytömbben lévő szelvényt leválasztania. A szolgáltatások igénybe vétele előtt, kérjük, jelezze, hogy Debrecen Turisztikai Kártyával rendelkezik. A kártya által biztosított kedvezmények más kedvezményekkel, akciókkal nem vonhatók össze.A kedvezményadók folyamatosan bővülő körét a www.iranydebrecen.hu oldalon naprakészen megtekintheti.Az Elfogadóhelyek 2010 katalógus tartalmazza a több, mint 100 elfogadóhely bemutatásátÉrtékesítő helyek: Tourinform Iroda (Debrecen, Piac u. 20. Tel: 52/ 412- 250)Tourinform iroda (Hortobágy, Petőfi tér 5-7. Tel: 52/369-140)M3 Archeopark (Polgár, M3-as autópálya Polgár leágazásánál)DKV Jegypénztár (Debrecen, Petőfi tér)Egyes kedvezményelfogadó helyek (érdeklődjön a Tourinform irodában, Piac u. 20.)
Megnyílt a bikali reneszánsz Élménybirtok
Közel négyéves előkészítés után csütörtökön megnyílt Magyarország első tematikus élményparkja az észak-baranyai 800 lelkes Bikalon. A 7,5 hektáron, ötven százalékban uniós támogatással, közel kétmilliárd forintból megvalósult bikali reneszánsz Élménybirtokot Kollár László cégvezető mellett Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, valamint Herczog László szociális és munkaügyi miniszter avatta fel Pataky Attila közreműködésével. ”Kellenek a megszállott emberek, mert csak így tudunk előrejutni” - hangoztatta megnyitó beszédében Gráf József Kollár László cégvezetőre utalva. Mint mondta, az európai modell szerint az agyonhajszolt turisták inkább vágynak a nyugodt, vidéki környezetbe, mint a nyüzsgő városokba. Herczog László kiemelte: a bikali beruházás bizonyíték arra, hogy a legelmaradottabb térségekben is lehetőség van a fejlődésre. A regionális munkaügyi központ által közel száz munkavállaló számára sikerült képzést biztosítani, akik most az élménybirtokon helyezkedtek el mint szakács, pincér, lótartó, szállodai szobaasszony, vagy animátor. A középkori viseletbe öltözött Kollár László a bikali Puchner-kastély szomszédságában található élménybirtok kapcsán elmondta: Magyarország első, klasszikus értelemben vett tematikus élményparkjára külföldön már számos példát találhatunk, például Angliában a Camelot tematikus park, vagy Ausztriában a Varnatum. Hozzátette: a beruházás része a Pécs-Orfű erdei bicikliutat, az orfűi víziturisztikai központot, valamint a mecseknádasdi borfalut is magában foglaló Baranyai élménykörút elnevezésű turisztikai fejlesztésnek, melynek célja Baranya turisztikai vonzerejének növelése. Az élménybirtok középkori hangulatát korabeli mesterségek bemutatásával, történelmi események, legendák felidézésével és vendéglátással biztosítják. A létesítmény öt egységből áll: középkori falu, óváros, palota, madaras színpad és lovagi küzdőtér. Az élménybirtok működtetésében színészek, statiszták, animátorok, kézművesek, oktatók, madarászok, lovasok vesznek részt, ezzel válik teljessé a látogató számára a középkori időutazás. Kollár László reményei szerint a programok három generációnak nyújtanak érdekes és tartalmas szórakozást, a látogatók száma pedig az évi 200-250 ezret is meghaladhatja majd. Ez azt jelentené, hogy a beruházás tíz év alatt térülne meg. (MTI)
Átadták a Napfényfürdő Aquapolis Szegedet
Átadták az ország legnagyobb, 30 ezer négyzetméteres alapterületű éves üzemeltetésű fürdőjét csütörtökön Szegeden.A Napfényfürdő Aquapolis Szeged 8 milliárd forintos beruházással épült fel. A létesítmény új lendületet ad Szeged egyébként is dinamikusan fejlődő idegenforgalmának - mondta Botka László (MSZP) polgármester a turisztikai létesítmény ünnepélyes átadásán. A beruházáshoz szükség volt a város akaratára, az Európai Unió és a kormány 3 milliárd forintos támogatására, és arra, hogy a létesítmény megépítéséhez és üzemeltetéséhez a város megfelelő szakmai partnert találjon, a legnagyobb hazai tulajdonú szállodaláncot, a Hunguest Hotels Zrt.-t – fogalmazott a polgármester. Az új szegedi fürdő nemcsak a legnagyobb az országban, hanem a legszebb elhelyezkedésű ilyen létesítmény is, ahonnan néhány perces sétával elérhető a történelmi belváros – mondta a politikus.Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, a fürdőfejlesztés teljes értéke 8 milliárd forint, ebből 6,5 milliárd forint az új beruházás, 1,5 milliárd pedig a korábbi fejlesztések és a telekapport. A költségekből 3 milliárd forintot uniós támogatás, s ugyanekkora összeget a Magyar Fejlesztési Bank hitele fedezett. A Napfényfürdő Aquapolis Szegedet beruházója és a fürdő működtetője a szegedi önkormányzat 80 és a Hunguest Hotels Zrt. 20 százalékos tulajdonában álló Ligetfürdő Kft. A 3,5 hektáros területen felépített fürdő üzemeltetői évente legalább 400 ezer vendégre számítanak. A 4,5 ezer négyzetméteres vízfelületű fürdőben a hagyományos szolgáltatások mellett családi wellness részleg, a szegedi termálvizet használó gyógyászati részleg, és egy csendes relaxációs zóna is várja a vendégeket. A fürdőben csúszdapark is épült, tizenhárom, összesen ezer méter hosszúságú csúszdával, köztük a 30 méteres toronyból induló 272 méter hosszú, zárt óriáscsúszdával, amely Európa egész évben üzemelő vízi testcsúszdái között a leghosszabb. (MTI)
Gyógy- és élménymedencékkel bővül a tiszaújvárosi fürdő
Tiszaújvárosi Termálfürdő tulajdonosa és üzemeltetője a TiszaSzolg 2004. Kft. felismerve az egészségturizmus fejlődési trendjében lévő lehetőségeket, a tulajdonos önkormányzatok egyetértése alapján döntött a termálfürdő további fejlesztéséről. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív Program keretén belül kiírásra került Turisztikai Attrakciók Fejlesztése című pályázatra a társaság a „Tiszaújvárosi Termálfürdő fejlesztése” néven pályázott. A beruházási program teljes költsége 1.425 MFt. A Tiszaújvárosi Termálfürdő fejlesztése, szerves része annak a komplex idegenforgalmi központnak, melynek jelenlegi megtestesítője a Fürdő mellett a Városi Sportcentrum, jövőbeli pillére pedig a magántőke bevonásával megépítendő szálloda. Az új létesítmény egy 242 m2 vízfelületű, töltő-ürítő rendszerű, csak nyáron üzemeltetett gyógyvizes ülőmedence, és az ahhoz kapcsolódó zuhanyok, padok, támfalak és térburkolatok együtteséből, és a medencével összeépített gépaknákból, nap- és esővédő tetőkből áll. A medencébe kettő lépcsőlejárat vezet, az oldalfalak mentén, és a létesülő kis szigetek körül ülő-, masszázs- és pezsgőpadok, pezsgőágyak és nyakzuhanyok létesülnek. A kivitelezésre 4 hónap áll rendelkezésre, hogy az új medencét a nyári strandszezonban a vendégek már használhassák. A pályázat pozitív elbírálása esetén megnyert támogatási összeg alapot teremt a beruházás teljes megvalósítására, mely szerint az északi strandterületen új bejárati épület és nyitott öltözők kerülnek megépítésre, ami egyrészt új szolgáltatásokat kínál, másrészt a főszezon tömeges strandlátogatóinak könnyebb bejutását teszi lehetővé. Várhatóan 2010. szeptemberétől a meglévő, egész évben üzemelő fedett termálfürdő bővítéseként új élménycsarnok kerül kialakításra. Az új élménycsarnok megépítésével jelentősen bővül a fedett medencetér, melyen belül egy új normálvizű kalandmedence létesül, különféle élményelemekkel. Kialakításra kerül egy új 300 férőhelyes öltöző, mosdó blokk a jelenlegi mindössze 400 férőhelyes öltözőkapacitás mellett. Az évek óta szűk kapacitással bíró szaunázási lehetőség, új szauna-parkkal egészül ki, közel 10 új szolgáltatási elemmel bővülve.
Megújult Székesfehérvár 105 éves fürdője
Megújult Székesfehérvár 105 éves fürdője; a szecessziós stílusú, kupolás épületet csaknem egymilliárd forintos költséggel, másfél évi munkával felújították, csütörtökön ünnepélyesen megnyitották.A műemléképületen belül eredeti szépségében állították helyre a faragott kabinsort, a korabeli díszburkolatokat és stukkókat. A korhű berendezések mellett a legmodernebb technikával szerelték fel. A fürdő leglátványosabb része a török fürdő, amelyben két, mozaikkal kirakott ülőmedence, ülő pezsgőfürdő és központi fürdőmedence várta egykor és várja ma is a 36-38 fokos vízben felüdülni vágyókat. Igazi különlegessége a fürdőnek a mozaikcsempés tepidárium, amely a fehérvári társasági élet egyik színtere lehet, és akár üzleti megbeszéléseknek, céges találkozóknak is helyet adhat. A régi épületben gyógy- és fitneszszolgáltatást, továbbá masszázst is igénybe vehetnek a vendégek. A felújítást a műemlékvédő szakemberek szigorú felügyelete mellett végezték, s mindent, ami a fürdő két évtizedes bezártsága alatt nem ment tönkre, visszaépítettek, helyreállítottak. Hogy ne hiányozzanak a vendégeknek a XXI. századi fürdőkultúra szolgáltatásai sem, a műemlékfürdő mellé emeltek egy új épületet, ahol a szauna, gőzkabin, élményzuhany kapott helyet. Az Árpád-fürdő csaknem két évtizedig zárva volt, 2004-ben vásárolta meg a Készpénz-Invest Kft., üzemeltetője a Förhécz I. Kft. A fürdő különleges időpontban tart nyitva. Március 25-től várja a vendégeket, hétköznaponként 17 órától éjjel 1 óráig, hétvégeken pedig reggeltől késő éjszakáig. (MTI)
Még az idén megnyitják az új szállodát és fürdőt Tamásiban
Még ebben az évben szeretnék átadni az új gyógyfürdőt és a hozzá kapcsolódó szállodát Tamásiban. A projektek részben uniós támogatásból valósulnak meg. Itt a tavasz, kezd kinőni a földből az új gyógyfürdő Tamásiban, melynek még az emeletén is lesz medence. Fülöp László, a fővállalkozó Aquaplus Kft. kivitelezési igazgatója elmondta, hogy a közműkiváltásokkal – az alapozást akadályozó vezetékek áthelyezésével – kezdték a munkát az ősszel. Úgy oldották ezt meg, hogy a meglévő fürdő közben végig fogadhatta a vendégeket, nem kellett üzemszünetet tartani. A földmunkákat elvégezték, az alaplemezt kiöntötték, s most haladnak felfelé a pillérépítéssel, falazással, a medencék és kiegyenlítő tárolók betonozásával. A cég épít és üzemeltet is fürdőket. Ebből adódóan tudják, hogy nem szabad kispórolni az anyagot, mert abból a későbbiekben baj lehet. Zalaegerszegen, Kistelken és Mohácson is van általuk épített és működtetett fürdő, tanuszoda. A tamási fürdő 25 éven át történő üzemeltetésére kötöttek szerződést az önkormányzattal. Az alpolgármester, Széles András szerint emlékezetes esztendő lesz Tamási életében 2010. Új iskola, új fürdő és új szálloda is épül. Az év közepén a fürdő melletti szálloda kivitelezését is elkezdi ugyanez a cég. Az akadálymentes, úgynevezett ability gyógyfürdő és a hozzá kapcsolódó, szintén akadálymentes, 81 szobás négycsillagos szálloda remélhetőleg sok bel- és külföldi turistát vonz. Olyan családok üdülhetnek majd itt gond nélkül, kényelmesen, melyekben mozgáskorlátozott gyermek vagy felnőtt is van. A fürdőre hétszázmillió, a szállodára hatszázmillió forint, részint az Európai Unió, részint a Magyar Állam által nyújtandó támogatást nyertek. A létesítményeket még az idén szeretnék átadni. A gyógyfürdő építésének várható összköltsége 1,5 milliárd forint lesz. A szállodáé 2,4 milliárd. Most a fürdőépítés van soron. Három medencét alakítanak ki, aztán az emeleten egy negyediket. Lesz csúszda, szauna, sóbarlang és iszapkezelés is. Az emeleti falak jelentős része üvegből készül, szép kilátást kínálva a miklósvári tájra. A próbaüzemet októberre tervezik, az átadás várható ideje: 2010. november 1. (teol.hu)
A standszezonra megnyitó aquapark mellett az ökoturizmus is fejlődik Orfűn
Két nagyberuházás, az aquapark és a kerékpárút elkészülte után további terveket szövögetnek az ágazat helyi szereplői.Várhatóan a strandszezon kezdetére kinyithat az orfűi aquapark. A Baranya Megyei Önkormányzat beruházásában jelenleg is zajló milliárdos értékű építkezések részeként a strandmedence területén új, feszített víztükrű élménymedencét, versenycélokra is alkalmas medencét, és pezsgőmedencét is kialakítanak. Az egy vízterű medencében vízesés-barlang is helyet kap: a medence közepére kerülő sziget alatt egy barlangszerűen kialakított, fedett átjárót építenek, ahol vízesésen keresztül lehet ki- és bejárni.A sporttábor területén kialakítandó vízi turisztikai központban különféle vízi sportok kipróbálására nyílik lehetőség. Némi üröm az örömben, hogy a beruházás a sporttábor ifjúsági szálláshelyeinek felújításával válhatott volna teljessé, ehhez azonban a leader-program révén remélt támogatást nem kapta meg a megye. Az is bizonyos, hogy az év közepére már kerékpárút is összeköti Pécset Orfűvel. A biciklisták által régóta áhított szakasz a Mecseki Élménykörút programjának keretében valósul meg. – A nyomvonal végleges kijelölése megtörtént, az erdei szakaszokon megkezdődnek a szükséges fakivágások, így rövidesen megindulhat maga a beruházás is – tájékoztatott a friss hírről Gonda Tibor. Az Orfű Turizmus Egyesület elnöke elmondta, hogy a projekt 500 millió forintos támogatást nyert a régiós pályázati forrásokból, és Pécs, valamint Orfű önkormányzata biztosította a fejlesztéshez szükséges önerőt. A kerékpárút a Magyarürögi útról indul, majd Égervölgy érintésével fut a Remeterétig. A Mecsek északi oldalán jó darabig az orfűi út jobb oldalát kíséri, és a Vízfő-forrásnál, a Malomnál ér be a faluba. Orfűn érinti a faluközpontot és a strandot, majd a dombon átvágva éri el Abaligetet. A baranyai idegenforgalom egyik legjelentősebb bázisaként Orfűn jelenleg több mint kétezer különböző színvonalú vendégférőhely van. A helyi szolgáltatók véleménye szerint most nem a szálláskapacitások bővítése, sokkal inkább a meglévő kínálat jobb lekötésének elérése a cél. A legnagyobb szállásadóként számon tartott kempingben sem a férőhelyek fejlesztése a cél, sokkal inkább a legutóbb a Fishing in Orfű fesztiválhelyszíneként debütáló létesítmény utóbbi funkciójának erősítése. Ugyanakkor jó hír, hogy az EKF évében már az előzetes érdeklődés erősebb, mint a tavalyi teljes foglaltság. A szálláshelyek kihasználtságának növelése érdekében új marketingkampányba kezdett a település. Új kiadvánnyal szerepeltek a budapesti utazási vásáron, német nyelvű változatát pedig az esseni kiállításon mutatták be. Bővül a Malommúzeum és a kézművesudvarTovábbi ökoturisztikai fejlesztések indításáról döntött az Orfűi Turizmus Egyesület. Mint Gonda Tibor elnök elmondta, még idén megindítják a Malommúzeum továbbfejlesztését, illetőleg egy kézművesudvar és egy látogatóközpont fejlesztését. A Malommúzeumban egy olyan kallómalmot állítanak fel, amilyen a néprajzkutatók által igazoltan működött Tekeresen, de a tradicionális emlékek sorát egy-egy szén- és mészégető boksa is gyarapítja majd. A kézművesudvar egy fedett foglalkoztatóval, kiállítótérrel bővülhet, illetve egy olyan játszóudvarral, amelynek elemeit maguk a kézművesek építhetik ki. A Víztő-forrásnál a felfedezett bástyarom feltárása szerepel a tervek között. Új túraútvonalat alakítanak ki a Sárkányfalhoz, a barlangászok pedig egy gyakorlóbarlangot építenek ki. (bama.hu)
Megnyílt az Aqua-Palace vízipalota Hajdúszoboszlón
A fedett élményfürdő fejlesztéssel Hajdúszoboszló egész évben egyedi, magas színvonalú, változatos szolgáltatásokkal várja az üdülni vágyókat, kielégítve minden korosztály igényeit.Az Aqua-Palace élményfürdő 15000 m2-en, 1600m2 vízfelülettel, egyszerre 1000 fő befogadására alkalmas. Az egész évben üzemelő létesítmény Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, a Hungarospa részeként jött létre, közvetlen összeköttetéssel a gyógyfürdővel és a stranddal. A 4,8 milliárd forint értékű beruházást a Hungarospa Zrt. az Európai Unió 2,25 milliárd Ft támogatásával valósította meg. A 2008 júniusában elindult fejlesztés célja, hogy Hajdúszoboszló nemzetközileg is elismert fürdővárossá, dr. Pávai Vajna Ferenc geológus, a hajdúszoboszlói gyógyvíz felfedezőjének szavaival élve „világfürdővé” váljon. A fejlesztés révén nemcsak bővül a város turisztikai kínálata, nő a vendégforgalom, csökken a szezonalitás, hanem fokozódik Hajdúszoboszló befektetési vonzereje is. Az Aqua-Palace vízipalota 3 épületrészből (élményfürdő épület, szörf épület, squash épület), valamint egy új stand bejáratból áll. Az élményfürdő épületben fürdővilág, gyerekvilág, szauna világ, uszoda és privátfürdők létesültek. A fürdőszolgáltatásokat sok-sok wellness és fitness szolgáltatás, vendéglátó egységek egészítik ki. Az élményfürdő egyediségét a kisgyermekes családoknak nyújtott Magyarországon egyedülálló kínálat, a 2 pályás víziszörf, a különböző korokat és helyszíneket megidéző egyedi, exkluzív élménymedencék adják. A nemzetközi kínálatban immár egyedülálló fürdővel dicsekedhető Hajdúszoboszló megdönthetetlenül áll a hazai idegenforgalmi ranglétra előkelő 2. helyén Budapest után.
Megnyitott Balatonfüred legújabb szállodája
Az Ipoly Residence átadása egy újabb jelentős lépés, hogy Balatonfüred ismét azzal a magas minőséggel mutassa magát, várja a vendégeket, amely a reformkorig visszanyúló fürdővárosi előzmények alapján elvárható tőle - hangsúlyozták többen is a 114 éves hotel pénteki újraavató ünnepségén.Pál Béla, a tavaly átadott Anna Grand Hotelra is utalva, példa nélkülinek mondta, hogy egy vállalkozó ilyen óriási összeget, közel ötmilliárd forintot fektessen be a város fejlesztésébe. A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke elmondta, a fejlesztéseket a regionális operatív programból összesen közel kétszázmillió forinttal támogatták, amiből az Ipolya szállóhoz 115 milliót adtak.Dr. Bóka István, a város polgármestere és országgyűlési képviselője szólt a városrészben már befejeződött és jelenleg is zajló más fejlesztésekről. Az üzemeltető vállalkozás finanszírozásával jelentős munkát zajlanak a város mindkét strandján, a tervek szerint a jövő évi szezonra teljesen megújul a parti sáv és a 71-es főút közötti Kis-erdő, sikeres pályázat esetén a már elkészült utcákhoz méltóvá válik a mólóhoz lefutó Jókai utca is. Nagy Jenő országgyűlési képviselő felidézte az épület hányatott sorsát. Annak a reményének adott hangot, hogy rövidesen újra megnő a vendégek száma, akik közül sokan keresik majd az Ipoly Residence által biztosított igényes szolgáltatásokat.Kicsit tudatlanul, kicsit félretájékoztatva kezdtem ebbe a nagy projektbe - vallotta be Lengyel Ernő tulajdonos-ügyvezető az avató ünnepségen -, de az Anna Granddal kapcsolatos problémákból tanulva, ennek a szállodának a fejlesztése már rendben zajlott. Az elnyert támogatás a teljes összeghez viszonyítva nem túlságosan nagy, mégis fontos segítséget jelentett. Rendkívül fontosnak tartotta, hogy a szálloda felújításával párhuzamosan az önkormányzat megújította a környező parkot, utcákat, így méltó környezetben került az épület. A város legfrekventáltabb pontján, közvetlenül a Tagore-sétányt határoló park szélén álló kétemeletes, akadálymentesített eklektikus műemléképületben nyolc különleges minőségű lakosztályt és hat szobát alakítottak ki, melyekhez étterem, konferenciaterem és egy kisebb wellnesközpont kapcsolódik. A szálloda vendégei emellett használhatják a közelben lévő Anna Grand Hotel teljes infrastruktúráját.Cserép Béla igazgató a Napi Turizmus kérdésére elmondta, hogy húsvétkor szeretnének nyitni. Már több olyan áprilisi időszak van, amikor teltház lesz a foglalások szerint. Több rendezvény résztvevői mellett egyéni vendégek is foglaltak. A kiemelkedő színvonalú helyet kereső magyar vendégek mellett számítanak a németekre is. A rendelések főként interneten és néhány hagyományos irodán keresztül érkeznek Németország egész területéről. Cserép Béla jó nyári szezonban bízik, amit arra is alapoz, hogy az Anna Grandban februárban 52 százalékos volt az átlagos foglaltságuk