Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00
Belföld - Magazin
A rovat további hírei
Egerszalóki élményfürdő nyitány
Július 13-án megnyitotta kapuit a 4,3 milliárd forint beruházás nyomán elkészült egerszalóki gyógy- és élményfürdő. A 4,3 milliárd forintos beruházáshoz 800 millió forintnyi állami támogatást is kaptak a befektetők a Széchenyi-terv keretében. Az új fürdővel mintegy 70 munkahely jön létre a településen. A 11 ezer m2 alapterületű létesítmény Európa egyik legnagyobb fürdője, ami a beruházó szerint 4,3 milliárd forintba került. A négyszáz méter mélyről feltörő 70 fokos termálvizet tizenhét medencében élvezheti a közönség, a létesítményben fitness- és wellness központ, szépségcenter és gyógyászati centrum is működik. A mintegy 2000 m2-es vízfelületű élményfürdő egy nagyobb fejlesztés első üteme, a továbbiakban strand és ötcsillagos szálloda is épül a területen, összességében mintegy 11 milliárd forintból. Csőke László, a beruházó Szalók Holding Zrt. igazgatóságának elnöke az átadáson hangsúlyozta, hogy miközben a beruházási költségek megegyeznek egy nyugat-európai hasonló létesítmény kivitelezési értékével, a szolgáltatások mintegy 30 százalékkal olcsóbbak lesznek, mint például Ausztriában. A beruházás megvalósítására létrehozott cég 49 százalékban a Magyar Fejlesztési Bank tulajdona. Az merikában bejegyzett HH Global Capital Partners 44 százalékot, a szintén amerikai Grubbi Investment Ltd. 5 százalékot birtokol, a fennmaradó 2 százalék kisrészvényeseké. (Index)
Megnyílt a bánki Tó Hotel
Féléves átépítései munka után a korábbi három csillagos kategória után ***+ színvonalon nyitott meg június 11-én a Tó Hotel Bánkon. A beruházás eredményeként régi szobák és az étterem új designt kaptak, s az épülethez új szárnyat is kapcsoltak. A szálloda azok kényelmét szolgálja, akik Budapest közelében keresnek csendes, természetes környezetet kikapcsolódásra. A frissen felújított, légkondicionált hotel 36 szobával (melyek közül 5 családi szoba) várja a vendégeket. A Bánki-tó partján található hotelt a mozgáskorlátozottak számára akadálymentesítették. A gasztronómiai élvezetekről a szálloda 90 főt befogadó étterme és kávézója gondoskodik. A Dixy, Jazz és Swing különtermek maximum 80 főt tudnak fogadni együttesen. A rendezvénytermek légkondicionáltak, természetes fénnyel ellátottak, és a szükséges technikai eszközökkel felszereltek. A hotel wellness-részlegében külső és belső élménymedence, pezsgőfürdő, finn- és infraszauna, gőzkabin, tepidárium, Kneipp-taposó, masszázs, különböző wellness gépek és fitness terem áll rendelkezésre, ezen kívül gyermekfoglalkoztató és játékterem is elérhető. A környék felfedezéséhez a vendégek kerékpárt bérelhetnek. A szálloda elsősorban a wellness centrum széleskörű szolgáltatásai által is vonzott egyéni vendégekre és - kihasználva Budapesthez közeli kedvező fekvését - a céges rendezvényekre kíván koncentrálni.
Debrecen: több parkolóhely, gyorsabb kijutás a repülõtérre
Újabb fejlesztéseket valósított meg az Airport-Debrecen Kft. a tavaly több mint 40 ezer utast fogadó Debreceni Nemzetközi Repülőtéren.Az állandó vámúttal és nemzetközi légi határátkelőhellyel rendelkező repülőtéren folytatódott a parkolók bővítése. A 369 személygépkocsi és 16 busz várakozását biztosító parkolót térítésmentesen használhatják a Debrecenből utazók, illetve az ide érkezők. Az utasparkoló mellett 2007 nyarára elkészült a szolgálati parkoló is, mely 61 gépkocsi befogadására alkalmas. Tovább folytatódott a repülőtér biztonsági rendszerének kiépítése is, a légikikötő teljes területén járőrutat építettek ki. A 2006-ban 3500 m2 nagyságúra bővített utasforgalmi terminál számítógépes utas- és poggyászkezelési rendszerrel működik, az utazók 6 check-in pultnál vehetik fel beszállókártyájukat. A napokban elkezdték egy új bekötőút építését, amely jelentősen lerövidíti az utasterminálhoz vezető reptéri utat. Az útépítés miatt és a jelenleg még használatos régi bekötőútnál is folyamatos a terület rendezése. A terminálban megkezdődött a vendéglátó-egységek, ajándékbolt és duty-free shop kialakítása, így további szolgáltatásokkal bővült a reptér kínálata. A repülőjáratok biztonságos üzemanyag ellátása is megoldódott azzal a tenderrel, amelyet a Total Hungária nyert meg. Az Airport-Debrecen Kft. és az Országos Mentő Szolgálat egy 4000 négyzetméteres légibázis kialakításáról is megállapodott, így a jövőben még biztonságosabb körülmények között dolgozhatnak a légimentők.
last minute ajánlatok
ünnepi ajánlatok
Valutaváltó
EUR euró
HUF forint
Üzemanyagárak
Budapest
bármelyik ker.
95
Iránytű
europe asia australia australia africa north_america south_america antartica EURÓPA ÁZSIA AFRIKA ÉSZAK-AMERIKA DÉL-AMERIKA AUSZTRÁLIA ÉS ÓCEÁNIA ANTARKTISZ
Hasznos információk
Útiokmányok Pénzügyek Utazás előtt... Biztosítás Kommunikáció Utazás gépkocsival Utazás repülővel Utazás vonattal
Utazók sarka
Útitárs kereső Fórum Repülőjegy börze Útifotó 2000
magazin
NagyUtazás.hu
Több, mint 50 megbízható utazásszervező kínálata egy helyen.
Kiemelt partnereink: